News

O barcă plină cu turiști s-a răsturnat pe un lac din Italia: cel puțin doi morți

O barcă având la bord turiști britanici care sărbătoreau o zi de naștere s-a răsturnat în Italia. Cel puțin doi oameni au murit.
29.05.2023 | 09:50
O barca plina cu turisti sa rasturnat pe un lac din Italia cel putin doi morti
Barcă plină cu turiști britanici, răsturnată pe un lac din Italia. Cel puțin doi morți și doi dispăruți. Sursa foto: repubblica.it / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O barcă plină cu turiști din Marea Britanie s-a răsturnat pe un lac din Italia. În urma incidentului, cel puțin doi oameni au murit și alți câțiva au fost dați dispăruți. Căutările sunt în desfășurare.

Barcă plină cu turiști britanici, răsturnată pe un lac din Italia. Cel puțin doi morți și doi dispăruți

Din primele informații, aflăm că mai mulți turiști englezi sărbătoreau o zi de naștere. La un moment dat, un vârtej puternic a răsturnat barca pe Lacul Maggiore, care se află la granița dintre Italia și Elveția.

ADVERTISEMENT

Alarma în acest caz a fost dată de o altă ambarcațiune care a văzut pasageri în apă, relatează La Repubblica, citată de Mirror. Dintre cei 25 de oameni de pe ambarcațiune, majoritatea au reușit să înoate la țărm între orașele Lisanza și Piccaluga. Ei au fost salvați de alte bărci.

Pentru doi nu s-a mai putut face nimic. Numărul victimelor ar putea crește. Alte două persoane au fost transportate la spital în stare ”moderat critică”, trei au fost duse în stare ”nu foarte critică”, iar 15 au fost tratate la fața locului și nu a fost nevoie să fie transportate la spital.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat șapte ambulanțe, o ambulanță aeriană (un elicopter) și mai multe vehicule medicale. Echipele de intervenție caută încă două persoane care au fost date dispărute.

Anunțul autorităților din Italia după această tragedie

Lacul Maggiore este al doilea ca mărime din Italia și reprezintă în această perioadă o destinație populară pentru turiștii britanici. Președintele Lombardiei, Attilio Fontana, a declarat într-un comunicat: ”Din păcate, există vești despre niște persoane dispărute. Un vârtej a provocat un accident foarte grav.

ADVERTISEMENT

Pompierii unității de scufundări din Milano sunt la lucru la fața locului împreună cu paza de coastă, cu salvarea aeriană și cu ambulanțele Areu. Urmăresc cu teamă actualizările echipelor de salvare de la fața locului cărora le mulțumesc”.

Un videoclip distribuit de pompierii din Italia a arătat scaune și alte resturi plutind în apele agitate. Zona în care s-a produs tragedia a avut vreme proastă în ultimele zile, serviciul meteorologic al Italiei emițând avertismente de furtună.

ADVERTISEMENT

Potrivit canalelor de știri italiene, barca transporta zeci de persoane care sărbătoreau o zi de naștere când s-a dezvoltat o furtună peste lac, transformându-se ulterior într-un ”mic uragan”. Barca s-a răsturnat și s-a scufundat la scurt timp.

ADVERTISEMENT