ADVERTISEMENT
Sport

Finala EURO 2020, aproape să nu se mai joace! Fanii englezi ar fi intrat în istoria negativă a fotbalului

Finala EURO 2020 a fost la un pas să nu se mai joace din cauza fanilor englezi.
Autor: Andrei Șchiopu | 14.07.2021 | 21:08
Finala EURO 2020, aproape să nu se mai joace! Fanii englezi ar fi intrat în istoria negativă a fotbalului
Finala EURO 2020, aproape să nu se mai joace! Fanii englezi ar fi intrat în istoria negativă a fotbalului. Sursă foto: infomagazine.com

Poliția metropolitană, prin vocea comisarului Jane Connors, a explicat motivul pentru care finala nu poate fi considerată o misiune eșuată, în ciuda incidentelor violente create de suporterii Angliei.

ADVERTISEMENT

La finala EURO 2020 dintre Anglia și Italia, mulți fani englezi au forțat intrarea pe Wembley, deși nu aveau bilet de acces și au reușit să ia parte la finala pierdută de naționala lui Gareth Southgate.

Finala EURO 2020 ar fi putut să nu se mai joace din cauza fanilor englezi

Fanii englezi au creat numeroase incidente violente înainte, dar și după finala EURO 2020, însă faptul că au forțat intrarea pe stadion mulți suporteri care nu aveau bilet, putea să conducă la un precedent fără margini, și anume abandonarea meciului.

ADVERTISEMENT

Ar fi fost pentru prima dată în istoria Campionatului European când o finală nu s-ar mai fi jucat din cauza fanilor unei naționale, UEFA fiind oricum deranjată după ce s-a petrecut în ziua duelului dintre Anglia și Italia.

„Imediat după ce porțile s-au deschis, stewarzii și forțele de ordine au fost copleșiți de numărul mare de suporteri, care au început să se împingă în porțile de acces. 

ADVERTISEMENT

Vreau să laud intervenția rapidă a poliției și a bravilor ofițeri care s-au confruntat cu scenele de violență.

Nu am niciun dubiu că dacă nu ar fi intervenit atât de prompt, situația putea escalada. 19 dintre ofițerii noștri au fost răniți în timpul zilei de duminică, în confruntările dintre poliție și suporterii volatili.

ADVERTISEMENT

Nu accept ca operațiunea poliției să fie numită un eșec și știu deciziile importante care s-au luat de către ofițerii de poliție. Fără intervenția lor, este posibil ca jocul să fi fost abandonat”, a declarat Jane Connors.

Primele măsuri luate de UEFA după incidentele de la finala EURO 2020

UEFA a anunțat că va lua primele măsuri după incidentele de la finala EURO 2020, în care fanii englezi au creat un adevărat haos. Aceștia au pătruns pe stadion fără să aibă bilete, după ce au forțat intrarea și au trecut de forțele de ordine, recurgând la violență.

ADVERTISEMENT

Tot despre violență a fost vorba și la finalul meciului, când mai mulți suporteri ai Angliei s-au bătut cu fanii Italiei, care sărbătoreau al doilea Campionat European din istorie.

„Un inspector UEFA pentru Etică și Disciplină a fost mandatat să efectueze o investigație disciplinară asupra evenimentelor care implică suporterii, ce au avut loc în interiorul și în jurul stadionului”, a transmis forul continental, citat de Sky Sports.

ADVERTISEMENT

Sunt deja patru capete de acuzare pentru Federația Engleză de Fotbal, care a mai fost amendată cu 25.630 de lire sterline și după semifinala cu Danemarca. Atunci, Kasper Schmeichel, portarul danezilor, a fost incomodat de mai multe lasere proiectate de fanii englezi pe fața lui.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1