Sport

Finala EURO 2020, aproape să nu se mai joace! Fanii englezi ar fi intrat în istoria negativă a fotbalului

Finala EURO 2020 a fost la un pas să nu se mai joace din cauza fanilor englezi.
14.07.2021 | 21:08
Finala EURO 2020 aproape sa nu se mai joace Fanii englezi ar fi intrat in istoria negativa a fotbalului
ADVERTISEMENT

Poliția metropolitană, prin vocea comisarului Jane Connors, a explicat motivul pentru care finala nu poate fi considerată o misiune eșuată, în ciuda incidentelor violente create de suporterii Angliei.

La finala EURO 2020 dintre Anglia și Italia, mulți fani englezi au forțat intrarea pe Wembley, deși nu aveau bilet de acces și au reușit să ia parte la finala pierdută de naționala lui Gareth Southgate.

ADVERTISEMENT

Finala EURO 2020 ar fi putut să nu se mai joace din cauza fanilor englezi

Fanii englezi au creat numeroase incidente violente înainte, dar și după finala EURO 2020, însă faptul că au forțat intrarea pe stadion mulți suporteri care nu aveau bilet, putea să conducă la un precedent fără margini, și anume abandonarea meciului.

Ar fi fost pentru prima dată în istoria Campionatului European când o finală nu s-ar mai fi jucat din cauza fanilor unei naționale, UEFA fiind oricum deranjată după ce s-a petrecut în ziua duelului dintre Anglia și Italia.

ADVERTISEMENT

„Imediat după ce porțile s-au deschis, stewarzii și forțele de ordine au fost copleșiți de numărul mare de suporteri, care au început să se împingă în porțile de acces. 

Vreau să laud intervenția rapidă a poliției și a bravilor ofițeri care s-au confruntat cu scenele de violență.

ADVERTISEMENT

Nu am niciun dubiu că dacă nu ar fi intervenit atât de prompt, situația putea escalada. 19 dintre ofițerii noștri au fost răniți în timpul zilei de duminică, în confruntările dintre poliție și suporterii volatili.

Nu accept ca operațiunea poliției să fie numită un eșec și știu deciziile importante care s-au luat de către ofițerii de poliție. Fără intervenția lor, este posibil ca jocul să fi fost abandonat”, a declarat Jane Connors.

ADVERTISEMENT

Primele măsuri luate de UEFA după incidentele de la finala EURO 2020

UEFA a anunțat că va lua primele măsuri după incidentele de la finala EURO 2020, în care fanii englezi au creat un adevărat haos. Aceștia au pătruns pe stadion fără să aibă bilete, după ce au forțat intrarea și au trecut de forțele de ordine, recurgând la violență.

Tot despre violență a fost vorba și la finalul meciului, când mai mulți suporteri ai Angliei s-au bătut cu fanii Italiei, care sărbătoreau al doilea Campionat European din istorie.

„Un inspector UEFA pentru Etică și Disciplină a fost mandatat să efectueze o investigație disciplinară asupra evenimentelor care implică suporterii, ce au avut loc în interiorul și în jurul stadionului”, a transmis forul continental, citat de Sky Sports.

Sunt deja patru capete de acuzare pentru Federația Engleză de Fotbal, care a mai fost amendată cu 25.630 de lire sterline și după semifinala cu Danemarca. Atunci, Kasper Schmeichel, portarul danezilor, a fost incomodat de mai multe lasere proiectate de fanii englezi pe fața lui.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească...
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă....
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă. Cine le-a stricat prietenia