News

Finalul procesului din cazul Caracal. Pedeapsa maximă pe care o poate primi Gheorghe Dincă. Data la care va avea loc pronunțarea

Cazul Caracal se apropie de pronunțarea sentinței. Joi, 16 iunie, a avut loc finalul procesului de la Tribunalul Olt. Procurorul, avocații şi Gheorghe Dincă au vorbit pentru ultima oară în sala de judecată.
17.06.2022 | 08:24
Finalul procesului din cazul Caracal Pedeapsa maxima pe care o poate primi Gheorghe Dinca Data la care va avea loc pronuntarea
Cazul Caracal, aproape de final. Pedeapsa pe care o poate primi Gheorghe Dincă. Sursa foto: colaj Fanatik/ Hepta
ADVERTISEMENT

După trei ani de la evenimentele din Caracal care au şocat întreaga țară, Gheorghe Dincă, principalul acuzat în cazul dispariției fetelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, este aproape să-și afle sentința.

Cazul Caracal, aproape de final. Pedeapsa pe care o poate primi Gheorghe Dincă

Procesul în care Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre a ajuns la final.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, judecat pentru răpirea şi uciderea Alexandrei Măceşanu (15 ani) și Luizei Melencu (18 ani) şi-ar putea afla sentința în 12 august, a anunţat Tribunalul Olt.

În cadrul înfățișării din această săptămână, procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, a cerut instanţei ca inculpatul să fie condamnat la 30 de ani de închisoare, maximumul pe care l-ar putea primi având în vedere că a împlinit 69 de ani.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a cerut o condamnare la 12 ani de închisoare.

Dincă vrea să fie condamnat pentru orice, mai puţin pentru omor

La ultimul proces de judecată din prima instanță, Gheorghe Dincă a cerut magistraților să fie condamnat ”pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor”, scrie România TV.

ADVERTISEMENT

Principalul suspect de uciderea celor două fete a susținut în continuare în sala de judecată că nu este vinovat de aceste acuzații de crimă și că nu există probe în acest sens la dosar.

Interesant este faptul că în ultimele lor pledoarii din faza pe fond a procesului, avocații au avut poziții contradictorii în sala de judecată.

ADVERTISEMENT

Apărătorul din oficiu care-l reprezintă pe Gheorghe Dincă a cerut pedeapsa maximă pentru clientul lui, spunând că ”din probele aflate la dosar rezultă că el le-a omorât pe cele două fete”.

În schimb, aparătorul familiei Măceşanu, Aurel Moldovan, a cerut achitarea inculpatului pentru cele două infracţiuni de omor, precizând că nu este convins de probele din dosar că ”în acel butoi au fost arse cadavrele”.

La 3 ani distanță de la dispariția fetei lor, părinții Alexandrei speră că acesta este încă în viață și că, prin necondamnarea pentru omor a lui Dincă, certificatul de deces al fetei va fi anulat, iar căutările vor fi reluate.

Pe de altă parte, Carmen Obîrşanu, avocata care le reprezintă pe rudele Luizei Melencu, a cerut ca Gheorghe Dincă să fie condamnat la pedeapsa maximă pentru fiecare acuzaţie reţinută în rechizitoriu.

ADVERTISEMENT