News

Fișe medicale false pentru obținerea permisului de conducere eliberate în București. Cinci persoane au fost arestate

Operațiune de amploare în București. Grupare destructurată pentru falsificarea fișelor medicale folosite la obținerea permisului de conducere
23.02.2024 | 11:24
Fise medicale false pentru obtinerea permisului de conducere eliberate in Bucuresti Cinci persoane au fost arestate
Grup specializat în falsificarea fișelor medicale pentru obținerea carnetului auto, săltat de polițiști. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O grupare specializată în falsificarea fișelor medicale pentru cei care solicitau reînnoirea permisului de conducere, a fost destructurată de polițiștii români din Capitală.

Fișe medicale false pentru permisul de conducere

Șoferii primeau documentele fără a fi supuși unui control medical adecvat din partea grupării. În acest caz, cinci persoane au fost plasate în arest preventiv, în timp ce alte trei sunt supuse anchetei în regim de arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Aceste persoane sunt investigate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în mod continuat și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități în mod continuat.

„S-a reţinut că, în perioada 16.08.2023 – 18.01.2024, inculpaţii, cu  sprijinul funcţional  şi  material al  persoanei  juridice, prin intermediul căreia au creat aparenţa de legalitate a  activităţii desfăşurate, au constituit  un grup  organizat în scopul  săvârşirii  infracţiunilor  menţionate  anterior, în legătură cu procesul de eliberare a fişelor medicale grupa I şi II pentru persoane care solicitau obţinerea/reînnoirea permisului de conducere auto”, potrivit procurorilor.

ADVERTISEMENT

Gruparea falsifica semnăturile medicilor autorizați

Aceștia au organizat un proces extins de falsificare a fișelor medicale, contrafăcând semnăturile medicilor de specialitate necesare procesului de examinare clinică, atestând în mod fictiv că examinările medicale au fost efectuate de personal medical autorizat.

Conform anchetatorilor, această practică a condus la eliberarea documentelor oficiale cu mențiunea “apt“, fără ca beneficiarii să fie supuși unui control medical real.

ADVERTISEMENT

De asemenea, clinica medicală implicată nu mai poate desfășura activități similare pentru o perioadă de 60 de zile. Potrivit informațiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București vineri, procurorii și polițiștii au efectuat 12 percheziții.

Anchetatorii au inițiat urmărirea penală împotriva a opt persoane fizice și o persoană juridică de la clinica medicală autorizată pentru efectuarea examinărilor medicale necesare eliberării fișelor medicale auto.

ADVERTISEMENT

În urma acestor acțiuni, Tribunalul București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a cinci persoane implicate, în timp ce alte trei sunt supuse anchetei în regim de arest la domiciliu.

 

ADVERTISEMENT