News

Fiul lui Joe Biden a fost pus sub acuzare. Pentru ce faptă este învinuit

În luna iunie, Hunter Biden a vrut să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Însă, înțelegerea respectivă a picat.
14.09.2023 | 22:37
Fiul lui Joe Biden a fost pus sub acuzare Pentru ce fapta este invinuit
Fiul lui Joe Biden a fost pus sub acuzare. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fiul lui Joe Biden a fost pus sub acuzare pentru posesie ilegală de arme. Decizia a fost anunțată joi și vine după ce Hunter Biden a pledat vinovat, în luna iunie, pentru această infracțiune și pentru evaziune fiscală.

Fiul lui Joe Biden, pus sub acuzare pentru posesie ilegală de arme

La vremea respectivă, fiul președintelui american a încercat să stabilească un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Însă, eforturile avocaților nu au funcționat. Prin urmare, Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, a fost pus sub acuzare.

ADVERTISEMENT

„O acuzație legată de arme de foc va face obiectul unui alt acord. Știu că Hunter crede că este important să-și asume responsabilitatea pentru aceste greșeli.

Le-a făcut înttr-o perioadă de probleme și dependență. El așteaptă cu nerăbdare să-și continue recuperarea și să meargă înainte”, spunea avocatul acestuia, în luna iunie.

ADVERTISEMENT

Acesta este primul caz de urmărire penală a fiului unui președinte american în funcție, conform Reuters, citat de News.ro. Potrivit anchetatorilor, Hunter a dat o declarație falsă în 2018, atunci când a achiziționat o armă.

Fiul lui Joe Biden a precizat că nu suferea de dependență de droguri, deși spusele sale nu reflectau realitatea. Ulterior, în 2021 a specificat într-un memoriu că a fost dependent de substanțe, cum ar fi cocaină crack și alcool.

ADVERTISEMENT

Afacerile externe ale lui Hunter, în vizorul autorităților

Înțelegerea, care în cele din urmă a picat, presupunea ca Hunter să își recunoască vina în două acuzații de evaziune fiscală și pentru posesie de arme de foc. El ar fi trebuit să se înscrie într-un program, iar în acest fel ar fi putut evita urmărirea penală.

Însă, negocierile privind acordul de recunoaștere a vinovăției au eșuat. De-a lungul timpului, au existat și alte atacuri lansate de Trump și republicani, care l-au vizat pe fiul lui Joe Biden.

ADVERTISEMENT

Fost avocat, bancher de investiţii, lobbyist și artist, afacerile externe ale lui Hunter Biden au fost investigate. Ancheta s-a desfășurat după ce republicanii l-au acuzat de „de abateri în afaceri legate de Ucraina şi China”.

 

ADVERTISEMENT