News

Joe Biden, acuzații grave din partea republicanilor. Președintele SUA, suspectat de implicare în afacerile fiului său

Liderul SUA, Joe Biden, este vizat de acuzații grave din partea republicanilor. Aceștia îl acuză pe președinte de implicare în afacerile dubioase ale fiului său, Hunter Biden.
20.11.2022 | 12:24
Joe Biden acuzatii grave din partea republicanilor Presedintele SUA suspectat de implicare in afacerile fiului sau
Republicanii anunță că prioritatea lor este anchetarea familiei Biden. Președintele, acuzat de implicare în afacerile fiului său, Hunter Biden. Sursa foto: usatoday.com
ADVERTISEMENT

Imediat după ce au obținut majoritatea în Camera Reprezentanţilor, la alegerile intermediare din SUA, republicanii au declarat că vor face din investigarea familiei președintelui Joe Biden prioritatea lor ”absolută”.

Republicanii anunță că prioritatea lor este anchetarea familiei Biden. Președintele, acuzat de implicare în afacerile fiului său, Hunter Biden

Cele mai importante voci ale Partidului Republican din Camera Reprezentanților a Congresului de la Washington l-au acuzat pe președintele democrat al SUA, Joe Biden, că a fost implicat în afacerile controversate ale fiului său, Hunter.

ADVERTISEMENT

Politicienii din formațiunea lui Donald Trump sunt de părere că o astfel de situație reprezintă o vulnerabilitate la adresa securității naționale a Americii.

În săptămâna aceasta, congresmenii republicani James Comer și Jim Jordan au organizat o conferință de presa în care l-au acuzat direct pe președintele Biden de implicare activă în afacerile din străinătate ale fiului său, Hunter.

ADVERTISEMENT

În consecință, republicanii spun că o anchetă reprezintă prioritatea lor. Politicienii au spus că verificările se vor concentra pe afacerile de peste hotare ale fiului președintelui, Hunter Biden.

Fiul președintelui, în vârstă de 52 de ani, este deja cercetat federal, dar până acum nu a fost pus sub acuzare. De notat că Hunter Biden nu este implicat în administrația democrată în nicio calitate.

ADVERTISEMENT

Republicanii de vârf insistă că ancheta lor va încerca să scoată la iveală amploarea presupusei implicări a lui Joe Biden în afacerile fiului său, inclusiv în perioada în care actualul lider de la Casa Albă a fost vicepreședinte.

Joe Biden, acuzat de abuz la cel mai înalt nivel

În aceeași conferință de presă, republicanii au prezentat un raport interimar. Ei susțin că președintele a minţit poporul american în legătură cu presupusa sa implicare în afacerile familiei sale.

ADVERTISEMENT

Participarea preşedintelui la îmbogăţirea familiei sale este, într-un cuvânt, un abuz la cel mai înalt nivel”, a declarat James Comer, viitorul preşedinte al Comisiei de supraveghere din Camerei Reprezentanților, notează BBC.

”Vreau să fiu clar: aceasta este o investigaţie asupra lui Joe Biden şi pe asta ne vom concentra în viitorul Congres”, a mai precizat acesta.

Conform sursei citate, republicanii îl acuză pe Hunter Biden de diverse infracţiuni. Printre acestea: evaziune fiscală şi fraudă electronică.

După aceste acuzații, Christopher Clark, avocatul lui Hunter Biden, a declarat pentru BBC că clientul său nu are de făcut niciun comentariu cu privire la anunţul republicanilor.

Aceasta nu este singura anchetă pusă la cale de republicani. Alte demersuri similare ar putea viza retragerea trupelor din Afganistan de către administraţia Biden şi gestionarea pandemiei de SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT
Tags: