Life

Flacăra care arde de sute de ani în spatele unei cascade. Locul fascinează toți turiștii care ajung în zonă

Flacăra care de sute de ani arde în spatele unei cascade. Turiștii care ajung în zonă sunt fascinanți de fenomenul incredibil.
07.12.2023 | 20:10
Flacara care arde de sute de ani in spatele unei cascade Locul fascineaza toti turistii care ajung in zona
Flacăra eternă arde de sute de ani în spatele unei cascade. Sursa foto: Wikipedia.org/ Mpmajewski - Own work, CC BY-SA 3.0
ADVERTISEMENT

În Statele Unite ale Americii apa nu stinge focul. De sute de ani, „flacăra eternă” arde de sute de ani. Fenomenul este unul fascinant pentru toți turiștii care ajung în această zonă.

„Flacăra eternă” arde de sute de ani în America

Focul nu este stins de apă în Statele Unite ale Americii. „Flacăra eternă” arde de sute de ani în grota din spatele cascadei situate în Chestnut Ridge County Park, o rezervație naturală situată la sud de Buffalo, în statul New York.

ADVERTISEMENT

În întreaga lume nu există decât câteva astfel de fenomen, unul dintre ele având loc chiar la noi în țară. Este vorba despre Focul Viu din comuna Lopătari, satul Terca din județul Buzău.

Însă, cercetătorii care au studiat-o pe care arde de sute de ani în America, au ajuns la concluzia că aceasta este cea mai frumoasă. Studiul realizat de Universitatea Indiana, a demonstrat că „flacăra eternă” există datorită faptului că focul de 30 de centimetri se află deasupra unui mare buzunar de metan.

ADVERTISEMENT

Acesta este situat la o adâncime de 400 de metri, care se ridică continuu de temperaturile ridicate care în loc să iasă din pământ, așa cum se întâmplă în mod normal, reușește să pulverizeze rocile.

Producția de gaz a fost un mister

Producția de gaz din grota cu pricina a reprezentat un mister chiar și pentru experți, căci condițiile necesare pentru ca șisturile să producă gaz nu sunt îndeplinite. În mod normal, acestea trebuie să fie fierbinți pentru a se descompune în molecule mici de gaz.

ADVERTISEMENT

De asemenea, depozitele șist trebuie să fie foarte vechi și să fie situate la mare adâncime. Însă, „flacăra eternă”  din Statele Unite ale Americii arde de sute de ani fără că toate aceste lucruri să fie valabile.

În jurul fenomenului au apărut, așa cum era de așteptat, mai multe legende. Una dintre cele mai faimoase presupune că focul care arde de atâta timp reprezintă un spirit indian.

ADVERTISEMENT

Această ipoteză a apărut pentru că teritoriul din Chestnut Ridge County Park a fost populat în trecut de mai multe triburi, însă acestea au fost alungate de invadatorii europeni, dar se spune că ultimul individ din aceste triburi a aprins flacăra înainte de a muri.

ADVERTISEMENT