Life

Copaci înfloriți în noiembrie! Temperaturile ridicate nu prevăd semne bune

Pomi înmuguriți în luna noiembrie. Vremea caldă din ultima perioadă a dat peste cap ritmul biologic al tuturor culturilor.
02.11.2022 | 10:30
Copaci infloriti in noiembrie Temperaturile ridicate nu prevad semne bune
Pomi înmuguriți în luna noiembrie. Vremea caldă a dat peste cap agricultura. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Copaci înfloriți în noiembrie! Temperaturile ridicate din această toamnă nu prevăd semne bune, anunță agricultorii care au observat în unele zone ale țării schimbări care ar trebui să apară abia în primăvara lui 2023.

Pomi înmuguriți în luna noiembrie. Vremea caldă a dat peste cap agricultura

Pomii fructifieri și liliecii au înflorit în unele regiuni din România. Vremea caldă a dus la aceste modificări bruște, însă oamenii care se ocupă cu agricultura nu văd un semn bun din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

Temperaturile continuă să crească în zilele următoare, chiar dacă joi, 3 noiembrie 2022, va fi o scădere mică. Gradele din termometre depășesc normalul perioadei, spun meteorologii.

Din acest motiv producțiile de anul următor, fie că este vorba de culturile de la câmp sau de fructe, vor fi serios afectate. Vremea caldă de la început de noiembrie poate fi dăunătoare și plantelor care au fost abia însămânțate.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil culturile nu vor crește cum trebuie și vor fi distruse atunci când temperaturile vor scade sub valoarea de zero grade. Din păcate, șansele de precipitații vor fi extrem de reduse în zilele ce urmează.

Vremea caldă continuă. Ce spun meteorologii

„Într-adevăr se estimează în jumătatea de sud a teritoriului, în Oltenia, în Muntenia, cel mai probabil să înregistrăm astfel de temperaturi, 26- 27- 28 de grade. 

ADVERTISEMENT

Acestea sunt valori de început de vară cu mult mai ridicate decât ar trebui să avem la momentul acesta peste 10 grade”, a spus meteorologul ANM, Alina Șerban, în emisiunea Decisiv de la Antena 3.

În aceste regiuni, în această perioadă a anului, normalul ar trebui să fie de 15-16 grade. Așadar, temperaturile sunt mai mari cu aproape 10 grade.

ADVERTISEMENT

Meteorologii transmit că temperatura aerului va scădea treptat, dar nu semnificativ până la jumătatea lunii. Variațiile de la o zi la alta nu vor fi foarte mari, cele mai scăzute valorii fiind pe 12 și 13 noiembrie.

ADVERTISEMENT
Tags: