Sport

Flavius Stoican, despre inspirația de a-l titulariza pe Mogoșanu: “Eu cred în ambii portari”

FC U Craiova a obținut un punct de moral în meciul împotriva Rapidului, ultimul din etapa a 14-a a Ligii I, scorul final fiind 0-0, iar la finalul confruntării antrenorul echipei oaspete a făcut cunoscut motivul pentru care l-a folosit titular pe Sorin Mogoșanu.
02.11.2021 | 00:16
Flavius Stoican despre inspiratia de al titulariza pe Mogosanu Eu cred in ambii portari
ADVERTISEMENT

Flavius Stoican a fost numit antrenor la FC U Craiova pe 6 octombrie, iar de atunci echipa olteană a jucat patru meciuri: trei în campionat și unul în Cupa României. Formația din Bănie a câștigat partida din runda precedentă, 2-0 pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș, a remizat la Mioveni în fața Rapidului, 0-0, și a fost învinsă în etapa a 12-a de UTA, la Arad, cu 1-0, dar și în Cupa României, de Sepsi Sf. Gheorghe.

Flavius Stoican crede în ambii portari

La finele confruntării de la Mioveni, tehnicianul Flavius Stoican a explicat de ce l-a trimis în teren pe portarul Sorin Mogoșanu, în condițiile în care runda trecută oltenii învinseseră Gaz Metan, pe teren propriu, cu 2-0, avându-l între buturi pe Robert Popa.

ADVERTISEMENT

S-a dovedit o decizie inspirată, pentru că Mogoșanu a avut foarte multe intervenții salvatoare.

Am făcut rocada între portari, pentru că nu vreau ca unul să fie titular și altul să fie rezervă. Eu cred în ambii portari. Ei își fac datoria la antrenamente și, din acest motiv, nu vreau eu, ca antrenor, să fiu cel care face diferența între ei.

Punctul câștigat este unul de moral, crede Flavius Stoican

Cred că în prima repriză Rapid a avut inițiativa, dar în partea a doua lucrurile s-au mai echilibrat. Este adevărat că adversarii au avut mai multe ocazii, dar și noi am avut o ocazie monumentală și puteam pleca acasă cu toate punctele.

ADVERTISEMENT

Punctul câștigat este unul de moral, care ne dă speranțe pentru viitor. De când am venit la echipă, am văzut la jucătorii mei o atitudine bună, încep jocul mult mai dornici de victorie.

Am avut parte de fiecare dată de adversari dornici să câștige, dar nu cred că diferența din clasament dintre Rapid și noi a fost la fel de mare și pe teren.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Sepsi va fi unul greu, foarte dificil. Este o echipă cu jucători tehnici, fără teamă când au mingea la picior. De aceea trebuie să fim mai inteligenți ca ei pe teren”, a declarat tehnicianul echipei craiovene.

Sorin Mogoșanu nu comentează deciziile lui Flavius Stoican

La rândul lui, portarul echipei oaspete, Sorin Mogoșanu, a recunoscut că nu este mulțumit de locul ocupat în clasament de formația olteană, 12. „Eu nu comentez deciziile antrenorului. Datoria noastră, a jucătorilor, este să le respectăm. Nu contează cine apără. Când suntem trimiși în teren, ne asumăm toată răspunderea, indiferent cât evoluăm.

ADVERTISEMENT

Rezultatul din meciul împotriva Rapidului este unul bun. Se simte suflul nou adus de antrenorul Flavius Stoican. Noi suntem o echipă ambițioasă, cu mulți jucători noi. Încă nu suntem îngheați ca echipă. Dar sperăm să avem rezultate bune în continuare.

Rapid este o echipă valoroasă și s-a văzut și la acest meci, după numărul mare de ocazii pe care le-a avut. Dar noi ne-am apărat bine. Le urez muștă baftă în continuare.

Sorin Mogoșanu speră să vadă spectatori în tribune spre finalul anului

Evident că noi nu suntem mulțumiți de numărul de puncte pe care le avem. Trebuie să muncim în continuare, să ne dăm seama unde am greșit și să corectăm erorile. Partida cu Gaz Metan Mediaș din ultima etapă a turului va fi una de ‘care pe care’, între două formații care nu sunt mulțumite de locurile pe care le ocupă în clasament.

În ceea ce privește lipsa spectatorilor din tribune, nu avem ce să facem. Este situația care este în toată țara, la care se adaugă și procentul mic al celor care s-au vaccinat. Ne pare rău că nu avem fanii alături de noi. Parcă am juca meciuri amicale. Dar probabil că lumea se va vaccina și se va permite spectatorilor să ia loc în tribune spre finalul anului”, a declarat Mogoșanu la finalul partidei.

ADVERTISEMENT