Life

Floarea superbă și parfumată pe care foarte mulți români o admiră primăvara care se poate mânca. Poate fi folosită în salate, dar puțini știu asta

Floarea superbă și parfumată care înflorește primăvara și care se poate mânca. Puțini știu ce beneficii are această plantă.
10.04.2024 | 14:50
Floarea superba si parfumata pe care foarte multi romani o admira primavara care se poate manca Poate fi folosita in salate dar putini stiu asta
Floarea apărută primăvara care e comestibilă. Ce beneficii are. Sursa foto: Freepik/4045
ADVERTISEMENT

Floarea superbă și parfumată care înflorește primăvara și care se poate mânca. Puțini știu că florile ei sunt comestibile, deși este o plantă des întâlnită.

Floarea superbă și parfumată, apărută primăvara, care se poate mânca. Ce beneficii are

Această plantă înflorește în fiecare primăvară și este admirată de multe persoane, fiind decorativă atât în grădinile oamenilor, cât și în parcuri.

ADVERTISEMENT

Planta are un parfum îmbietor și un aspect foarte frumos, însă gustul ei este unul picant. Este vorba despre magnolie. Toată lumea le adoră, dar puțini știu că se pot mânca.

Magnoliile sunt arbori și arbuști și pot trăi până la 100 de ani. În general, acestea înfloresc primăvara, dar și vara, în funcție de temperaturile de afară.

ADVERTISEMENT

Datorită gustului lor picant, magnoliile sunt perfecte pentru decongestionarea sinusurilor. Au un gust asemănător cu cel al ghimbirului care este un aliment foarte sănătos, folosit la diverse preparate. Magnolia se poate folosi în salate sau chiar poate să fie murată.

“Magnolia are petale mari, petale cărnoase. De ce? Magnolia a evoluat înaintea albinelor și este de pe vremea când polenizarea se făcea de către albine. Trebuia să fie o floare puțin mai solidă, puțin mai tare.

ADVERTISEMENT

Ceea ce poate nu știi despre această floare este că poate fi folosită în salate sau poate fi murată. Da, este comestibilă. Și are un pic de gust de ghimbir”, a explicat Andrei Mărincean, inginer peisagist, membru al Asociației Peisagiștilor din România, într-un clip video de pe Facebook.

Deși magnolia se pot mânca, trebuie să te asiguri că florile provin din surse sigure și că nu sunt contaminate. De asemenea, nu trebuie consumată în exces. Magnolia officinalis este utilizată mai ales în medicina tradițională chineză.

ADVERTISEMENT

Florile de magnolie au proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, anticancerigene și antidiabetice. Pot preveni, totodată, riscul de a dezvolta Alzheimer. Mugurii acestor flori sunt utilizați la răceli, astm, tuse, bronșită, emfizem și probleme ale intestinului.

În plus, magnolia conține magnolol și honokiol, doi compuși activi cu o activitate antioxidantă de 1.000 de ori mai mare decât cea a vitaminei E.

Când trebuie să plantezi magnolia

Dacă vrei să ai și tu o magnolie în grădină, cel mai bun moment pentru a o planta este primăvara. Floarea trebuie să fie plasată într-o zonă cu lumină, care să fie ferită de curenții de aer. Nici expunerea la soare nu trebuie să fie prea puternică.

Arborele sau arbustul va avea nevoie de un spațiu mai mare pentru a se putea dezvolta. În acest fel, nu va mai fi nevoie să fie mutat. După ce plantezi magnolia, ai grijă să o uzi de 2 – 3 ori pe săptămână.

Pentru a le uda, ai nevoie de 5 litri de apă. În zilele în care temperaturile sunt foarte mari, poți uda florile zilnic, dar cu 2 0 3 litri de apă. În rest, nu sunt flori pretențioase, notează adevarul.ro.

ADVERTISEMENT