Life

Copacul pe care să-l plantezi în curte dacă vrei prosperitate și noroc. Face flori superbe și are o mulțime de beneficii

Copacul care nu trebuie să-ți lipsească din curte dacă vrei să ai parte de prosperitate și noroc în viață. Este și foarte frumos.
28.03.2024 | 20:06
Copacul pe care sal plantezi in curte daca vrei prosperitate si noroc Face flori superbe si are o multime de beneficii
Copacul pe care să-l pui în grădină ca să ai noroc. Sursa foto: colaj Fanatik/ Pixabay
ADVERTISEMENT

Copacul superb care a inspirat filme și poezii, pe care este bine să-l ai în grădină dacă vrei să ai noroc și prosperitate. Se adaptează oricărui mediu, iar florile sale au o frumusețe aparte și un parfum deosebit.

Copacul pe care să-l plantezi în grădină pentru noroc și prosperitate

Magnolia a fost adusă în Europa în jurul anului 1740 și este un simbol al norocului, prosperității și al puterii. În plus, florile parfumate sunt de o frumusețe aparte, motiv pentru care oamenii se îngrămădesc să fotografieze cele mai frumoase magnolii din București. 

ADVERTISEMENT

Deși s-a considerat inițial că planta este de interior, s-a dovedit că cel mai bine se dezvoltă în aer, dar o magnolia, deși trebuie protejată pe timp de iarnă, se poate adapta oricărui mediu.

Conform legendei, magnoliile, semn al demnității și al perseverenței, era inițial dublă: o plantă externă și una internă, în forma unei stele, simbolizând inima și sufletul acesteia.

ADVERTISEMENT

Magnoliile reprezintă senzualitatea și pasiunea, încrederea și frica. Unind cele trei elemente pe care copacul ce aduce noroc le are: flori, frunze și scoarță, înseamnă recunoașterea frumuseții și trăirea ei din plin.

Frunzele întruchipează vindecarea și energia pozitivă, scoarța- capacitatea  de a rezista durerii și oboselii tipice a femeilor, în timp ce florile reprezintă senzualitate și pasiune.

ADVERTISEMENT

Copacul a supraviețuit erei glaciare

Magnolia este una dintre cele mai vechi plante din lume. Pentru prima dată, a apărut pe Pământ în urmă cu peste 95 de milioane de ani și a rezistat chiar și după era glaciară. În 1688, Bannister a adus o plantă necunoscută înapoi în Anglia din America.

Iar în în 1703, Charles Plumier a numit-o Magnolia în onoarea lui Pierre Magnol, un ilustru medic și botanist, director al grădinii botanice din Montpellier. Ani mai târziu, europenii au iubit-o.

ADVERTISEMENT

Perioada de înflorire a magnoliei este întotdeauna deosebită. Florile au diverse forme: cele albe și parfumate în formă de stea, ideale pentru grădini mici, deoarece copacul nu trece de 150 de centimetri.

Florile rozalii, sub formă de cupă, aparțin magnoliei care poate ajunge și până la opt metri înălțime. Iar magnolia liliflora are frunze foioase și flori alb-roz în interior și roșu-violet la exterior.

Copacul aducător de noroc este veșnic verde. Înflorește vara și la începutul toamnei și de menționat este că în medicina chineză, scoarța este folosită pentru a trata durerea, diareea, tusea și problemele urinare, conform magnoliamoving.com. 

ADVERTISEMENT
Tags: