Sport

Florentin Pera, artizanul victoriei cu Serbia: “Am dominat un meci întreg!”. Ultimele veşti despre Cristina Neagu. Video

Florentin Pera a revitalizat naţionala României, care a etalat un handbal rapid împotriva Serbiei la Mondiale, scor 37-28. Selecţionerul a vorbit pe larg după meci pentru FANATIK.
03.12.2023 | 22:30
Florentin Pera artizanul victoriei cu Serbia Am dominat un meci intreg Ultimele vesti despre Cristina Neagu Video
Florentin Pera, interviu după România - Serbia 37-28
ADVERTISEMENT

România a câştigat cu 37-28 meciul împotriva Serbiei, la capătul unui meci excelent, dominat de la un capăt la altul de “tricolore”, Eliza Buceschi a fost din nou MVP-ul României.

Florentin Pera, artizanul victoriei cu Serbia: “Am dominat un meci întreg!”

Florentin Pera a declarat la finalul meciului că este foarte mulţumit de modul în care a evoluat naţionala noastră şi arată că tonusul şi energia echipei sunt foarte bune:

ADVERTISEMENT

“În primul rând, vreau să îmi felicit echipa pentru această victoria. Jucătoarele au dat totul pe teren. Mă mulţumeşte atitudinea, mobilizarea, au fost punctele noastre forte. 

Am avut un atac rapid foarte bun, extremele au marcat foarte multe goluri în acest joc, lucru pe care l-am pregătit şi înainte de Campionatul Mondial. Am încercat să punem accent pe apărare şi atac rapid.

ADVERTISEMENT

“Vreau să felicit echipa şi să le mulţumesc suporterilor”

Au fost multe aspecte pozitive. Am dominat un meci întreg Serbia, care la rândul ei, a dominat un meci întreg Danemarca. Asta ne arată că suntem uniţi. 

Avem o energie foarte bună, suntem în formă. De când am venit la echipa naţională, am încercat să imprim mentalitatea de învingătoare, să lupte până la ultima picătură de energie, să facă tot ce se poate pentru România. 

ADVERTISEMENT

Este o victorie categorică, cu două puncte importante în perspectiva viitoarelor meciuri. Vreau să felicit echipa şi să le mulţumesc suporterilor. Le dedicăm această victorie”, a spus Pera pentru FANATIK la final.

“Când am venit, mi-am dorit să cresc viteza echipei”

Selecţionerul a declarat că unul dintre obiectivele pe care le-a avut când a preluat naţionala României a fost să crească viteza de joc a echipei şi agresivitatea în apărare:

ADVERTISEMENT

“Când am venit, mi-am dorit să cresc viteza echipei. În apărare, am încercat să fim mai buni, să fim mai compacţi, să avem o mai mare agresivitate în apărare. Totul pleacă de acolo, când câştigi mingi poţi să declanşezi atacul rapid. 

Extremele noastre au alergat foarte bine, au avut şi pivoţii situaţii bune de gol. Şi în meciurile de pregătire am vrut să reglăm aceste aspecte şi mă bucur că am reuşit”, a declarat selecţionerul.

“Avem o energie bună şi nu ne vom da la o parte cu Danemarca”

După două victorii în două meciuri la Mondiale, pentru “tricolore” urmează meciul cu Danemarca, în care se va stabili câştigătoarea grupei:

“Ne vom juca şansa, cu siguranţă. Suntem într-o formă bună, avem o atmosferă bună în cadrul echipei. Sunt mulţumit de dorinţa lor de a performa la echipa naţională. Avem o energie bună şi nu ne vom da la o parte.

Ştiu că întâlnim Danemarca, vom juca într-o sală cu 15.000 de fani care vor susţine ţara gazdă. Sigur, pleacă favorită, plus că meciul cu Chile nu este cu mare încărcătură.

Noi am încercat să securizăm această victorie şi repet. Vom face tot ce ţine de noi să dăm totul la fiecare meci. Cu atitudinea asta intrăm în teren. Trebuie să avem mentalitate de învingător.

“Chiar dacă mulţi spun că avem un culoar favorabil, nu este deloc aşa”

Este bine că am obţinut două puncte cu Serbia. O eventuală înfrângere în meciul de azi ne-ar fi scos din orice calcule şi ar fi fost foarte dificil să mergem în competiţie şi să mergem în primele opt. 

Sunt premise să jucăm bine cu orice adversar. Chiar dacă mulţi spun că avem un culoar favorabil, nu este deloc aşa. Nu vor fi meciuri uşoare, aţi văzut ce meciuri au făcut Germania, Polonia şi Japonia”. 

“Încercăm prin toate metodele posibile să o recuperăm pe Cristina Neagu”

Florentin Pera a dat ultimele veşti şi despre Cristina Neagu. Selecţionerul a declarat că se fac eforturi mari ca interul stânga să joace la turneul final, dar până când va fi aptă, focusul trebuie să rămână pe grup:

Încercăm prin toate metodele posibile să o recuperăm pe Cristina Neagu. În momentul de faţă este incertă, nu a făcut niciun antrenament cu echipa, doar partea pregătitoare. 

Ieri a aruncat pentru prima dată la poartă după trei săptămâni. O să vedem zilele următoare. Un lucru este cert: noi, toţi cei care suntem aici ne dorim să o avem în teren.

Până când va fi aptă, noi trebuie să fim concentraţi pe echipa pe care o avem în acest moment, să consolidăm relaţiile de joc, să ne îmbunătăţim jocul de la meci la meci şi să continuăm pe aceeaşi linie ca în meciul cu Serbia.

Este foarte important, eu sunt mulţumit de aceste jucătoare şi am încredere că putem obţine rezultate pozitive”, a conchis Pera.

FANATIK este la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Zilnic, pe site-ul nostru puteţi citi cele mai noi informaţii, reportaje şi interviuri de la Herning.

Florentin Pera, interviu după România - Serbia 37-28

ADVERTISEMENT