Sport

România – Serbia 37-28. Tricolorele, succes la pas în etapa 2 din grupele turneului final al CM de handbal feminin

România a făcut spectacol contra naționalei Serbiei în cadrul etapei cu numărul 2 a grupei E a turneul final al CM de handbal feminin 2023.
03.12.2023 | 20:25
Romania  Serbia 3728 Tricolorele succes la pas in etapa 2 din grupele turneului final al CM de handbal feminin
Romania s-a impus la pas in fata nationalei Serbiei. foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT
03-12-2023
16:59

România - Serbia 37-28

Clasament grupa E. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Clasament grupa E. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Min. 60: Final de meci! România câștigă la pas duelul cu Serbia

Min. 56: România domină partida și conduce la 9 goluri

Min. 51: Popa înscrie, iar România conduce cu 32-24

Min. 44: Eliza Buceschi duce naționala la 27 de goluri

Min. 42: Serbia cere time-out. România conduce cu 26 la 19

Min. 38: Bucesci marchează din nou pentru 23-19

Min. 34: Bucesci înscrie și menține avantajul României pe tabelă

Min. 31: A început repriza secundă. Dincă înscrie pentru România

Min. 30: 19-13 la pauză. România a mai redus din turație pe finalul reprizei.

Min. 25: 19-11. Bazaliu înscrie de la 10 metri

Min. 22: 17-11. Înscrie și Bucur.

Min. 20: 16-9. Laslo, gol superb pe contraatac.

Min. 19: 15-9. Seraficeanu înscrie golul cu numărul 5 pentru ea.

Min. 17: 14-7. Dincă înscrie, România are +7.

Min. 16: 13-7. Popa înscrie și ea.

Min. 15: 12-7. Un nou gol pentru Seraficeanu.

Min 14: 11-7. Înscrie Elisa Buceschi.

Min. 12: 10-5. Gol marcat de Laslo.

Min. 11: 9-4. Lixăndroiu înscrie și ea.

Min. 10: 8-3. Seraficeanu, start excelent de meci.

Min. 8: 7-3. Seraficeanu înscrie din nou.

Min. 7: 6-3. Dincă punctează cu un lob superb.

Min. 6: 5-2. Înscrie Crina Pintea.

Min. 5: 4-1. Seraficeanu înscrie și ea.

Min. 4: 3-1. Pintea înscrie imediat după ce sârboaicele punctaseră și ele.

Min. 3: 2-0. Buceschi înscrie din nou!

Min. 1: 1-0. Buceschi deschide scorul.

Vezi aici cele mai importante faze ale partidei

Meciul România – Serbia are loc duminică, 3 decembrie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul etapei a 2-a din grupa E a turneului final al CM de handbal feminin 2023, care se dispută simultan în trei țări nordice, Danemarca, Suedia și Norvegia. Nu este un meci simplu, este unul care contează și pentru bagajul de puncte cu care vom intra în a doua fază pe grupe, ultimul meci urmând a-l juca în compania Danemarcei, a unei țări gazdă.

Unde se joacă meciul România – Serbia la turneul final al CM de handbal feminin 2023

Întâlnirea România – Serbia se dispută duminică, 3 decembrie, de la ora 19:00, pe parchetul cochetei arene Jyske Bank Boxen din orașul danez Herning, acolo unde au loc meciurile din grupa E la turneul final al CM dar fiind o sală cu 12.500 de locuri aici se vor juca și două sferturi de finală, semifinalele și toate meciurile finale, până la locurile 7-8.

ADVERTISEMENT

Danezii au niște reguli foarte stricte privind accesul suporterilor în sală cu mijloace susținere a echipei iar fanii români Au aflat acest lucru la primul meci, cu Chile, când nu li s-a permis accesul în tribune cu tobe. În aceeași salșă joacă toate meciurile din grupă și echipa națion ală a țării gazdă.

Cine transmite la TV partida România – Serbia

Partida România – Serbia  se joacă duminică, 3 decembrie, de la ora 19:00,  în Sala Sporturlor Jyske Bank Boxen din orașul danez Herning, în etapa a 2-a  din grupa E la turneul final al CM de handbal feminin  va fi televizată pe canalele Digi Sport 2 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Primul meci al tricolorelor la acest turneu final a fost un antrenamnet cu public în compania modesteri naționale a statului Chile, surclasată cu 44-17 dar selecționerul Florentin Pera a fost mai degrabă deranjat de anumite execuții ale jucătoarelor sale, care au vrut xă facă spectacol și a spua că așa ceva nu va mai peemite pe viitor.

Ce jucătoare lipsesc din confruntarea România – Serbia

Marea problemă a selecționerului Florentin Pera pentru acest turnu final este faptul că aproape sigur nu se va putea baza la nici un meci pe cea mai bună handbalistă a lumii din ultimul deceniu, Cristina Neagu. Aceasta se afla alături cu echipa la turneul final, se antrenează separat, dar medicii sunt deosebitr de sceptici privind posibilitatea ca Neagu să poată juca măcar din a doua fază a competiției.

ADVERTISEMENT

De altfel însă Cristina Neagu personal admite cu tristețe într-un interviu acordat televiziunii daneze faptul că nu crede în posibilitatea de a evolua măcar un ninut la acest turneu final și că ultimul pas important care ar dori să îl poată face la nivel de echipă națională, dacă vor reuși calificarea, va fi Olimpiada de la Paris din 2024.

Cote la pariuri la jocul România – Serbia

Pentru casele de pariuri meciul are o favorită clară, naționala României, care are o cotă extrem de scăzută pentru victorie, 1,35. O victorie a Serbiei ar deveni astfel o surpriză cotată la 4,20 iar șansă dublă X2 va avea, de semeni, o cotă foarte mare, adică 3,45. Un total de peste 53,5 goluri ajunge  la cota de 1,65.

ADVERTISEMENT

Bilanțul meciurilor directe dintre România și Serbia în partide oficiale nu este nici decum un galop de sănătate pentru tricolore. Să nu uităm că singura ratare a prezenței la un turneu final de EURO a fosat în 2012, când ne-a eliminat Serbia, pregătită atunci de o mare handbalistă daneză, Ana Andjersen. La mondiale avem fiecare câte o victorie iar la Euro sau preliminarii Euro este 2-1 pentru noi.

 

ADVERTISEMENT