News

Florian Walter a vrut să se sinucidă de două ori! Anul de coșmar al fostului acționar al lui Dinamo. EXCLUSIV

24.05.2019 | 21:34
Florian Walter a vrut să se sinucidă de două ori

Florian Walter, fostul acționar de la Dinamo, U Cluj și Petrolul, unul dintre cei mai puternici și influenți oameni din fotbalul românesc, a murit după o disecție de aortă care i-a provocat un mega-hematom cerebral. Walter era la capătul puterilor din cauza problemelor permanente cu justiția, cu Rebecca, soția care se lupta ca o fiară pentru avere, stresul și grijile continue făcându-l să fie de două ori aproape de sinucidere.

Anul de coșmar al lui Florian Walter. A vrut să se sinucidă de două ori!

Florian Walter avea 56 de ani și a stat trei zile de comă la Spitalul Floreasca. Fostul om de fotbal, cu investiții la Dinamo (2000-2009), U Cluj (2009-2012) și Petrolul (2012-2013) a suferit o disecție de aortă care i s-a dovedit fatală în cele din urmă.

FANATIK a aflat detalii cutremurătoare despre problemele din ultimul an ale miliardarului, totul fiind generat de procesele continue pe care le-a avut. Acuzat de delapidare, de constituirea de grup infracțional, de mituirea unor judecători, Walter era pe punctul de a pune… punct în mai multe situații!

Florian Walter a vrut să se sinucidă de două ori înainte de accidentul fatal!
Florian Walter a fost acționar la trei cluburi foarte importante din fotbalul românesc: Dinamo, U Cluj și Petrolul

Prima tentativă de sinucidere: salvat de rapiditatea fostului său ajutor, Dan Tocaci!

Apropiații familiei lui Florian Walter au dezvăluit că, în urmă cu un an, acesta a avut prima tentativă de sinucidere. Nu mai rezista la hărțuirea continuă la care era supus din partea justiției. Efectuase și aproape jumătate de an de închisoare după ce fusese extrădat, dar compărea în foarte multe procese aproape fără sfârșit.

Într-o seară, Walter a înghițit în jur de 50 de pastile, apoi a început să dea mesaje de adio celor apropiați, în care le cerea să-l ierte pentru acest gest. Norocul lui s-a numit atunci Dan Tocaci, fosta sa mână dreaptă, care a citit mesajul, a ajuns foarte repede la locuința lui Walter și l-a dus imediat la Urgență. Atunci a fost salvat printr-un miracol!

A doua tentativă de sinucidere: puțin înainte de ultimul Crăciun

Viața lui Walter nu s-a schimbat deloc în lunile care au urmat. Mai mult, problemele s-au înmulțit, astfel că a apărut a doua tentativă de sinucidere. Unul dintre cei mai puternici și mai influenți oameni din fotbalul românesc din urmă cu câțiva ani chiar nu mai dorea să trăiască!

De această dată, puțin înainte de Sărbătorile de Iarnă din decembrie 2018, a vrut să se arunce de la balcon, dar au intervenit în ultimul moment cei din familie și l-au oprit la timp!

Soția Rebecca a accentuat depresia și căderea totală a lui Walter!

Toate se adunaseră pe capul celui care devenise extrem de cunoscut și prin afacerile pe care le derula cu firma Romprest. Calvarul lui Walter din anul de coșmar pe care l-a traversat a fost amplificat nu doar de acuzele de delapidare, de procesele permanente, dar și de neînțelegerile tot mai dese cu soția sa Rebecca.

Florian Walter a vrut să se sinucidă de două ori înainte de accidentul fatal!
Ea este Rebecca, fosta soție a lui Florian Walter, cu care afaceristul a avut multe certuri în ultimul an. Sursa: apropotv

Exista o luptă surdă pentru avere, „ca-ntre fiare”, așa cum s-a exprimat un prieten al fostului om de fotbal. Sărăcise mult și avea impresia că nu mai poate face față la toată avalanșa ce venea spre el.

Ultimul ghinion: i-au greșit diagnosticul, micșorându-i astfel șansele de salvare

Astfel că a apărut brusc criza suferită acasă, când a căzut deodată din picioare și a rămas fără reacție. Cei din familie au chemat salvarea, aceasta l-a dus la Spitalul Municipal, unde s-au pierdut ore prețioase. FANATIK a dezvăluit în premieră că i s-a greșit diagnosticul, crezându-se că este vorba despre un accident vascular cerebral (AVC).

A fost mutat peste câteva ore la Urgență, la Floreasca, acolo i s-a făcut computer-tomograf (CT) și s-a constatat disecția de aortă. A venit de acasă chirurgul Șerban Brădișteanu, care l-a operat 5 ore în noapte, prognosticul a fost rezervat, iar peste 3 zile de comă, Walter a murit. Fiul miliardarului a confirmat imediat după deces că familia va cere oficial deschiderea unei anchete pentru omor din culpă, informație furnizată de FANATIK imediat după mutarea la Floreasca. Florian Walter va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, 25 mai 2019. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sfânta Vineri, la ora 12:00.

Cum a variat averea lui Florian Walter

  • 62 de milioane de euro în 2010 (maximum)
  • 50 de milioane de euro în 2014
  • 24 de milioane de euro în 2015 (când a fugit din țară)
  • 20 de milioane de euro în 2019

50.000.000 de euro a fost prejudiciul pe care DNA i l-a solicitat inițial lui Florian Walter, timp de ani de zile. După o ultimă expertiză, perioadă în care stresul și problemele l-au distrus psihic pe omul de afaceri, DNA a anunțat că expertiza agreată și aprobată a prejudiciului a fost de doar… 60.000 de euro! Incredibil!

Florian Walter a vrut să se sinucidă de două ori înainte de accidentul fatal!
Cristi Borcea, Vasile Turcu și Florian Walter, pe vremea când erau nedespărțiți la Dinamo. Sursa: sportpictures.eu
  • 5 luni a stat Florian Walter în arestul de la Ploiești, între martie și august 2016, după ce a fost extrădat din Emiratele Arabe Unite
  • 5 oameni importanți de fotbal din perioada 2000 au decedat în ultimii ani: Nicolae Puiu, Jean Pădureanu, Dumitru Sechelariu, Vasile Turcu și Florian Walter, ultimii doi foști acționari la Dinamo