Life

Florile pe care trebuie să le plantezi în curte în luna februarie. Lista secretă a unui florar cu experiență

Ce flori se recomandă a fi plantate în luna februarie. Sfaturile de care trebuie să țină cont toți cei care o curte bogată în culori
17.01.2024 | 13:35
Florile pe care trebuie sa le plantezi in curte in luna februarie Lista secreta a unui florar cu experienta
Ce flori se recomandă să plantezi în luna februarie. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Florile sunt unele dintre cele mai frumoase plante la care lumea apelează pentru a da culoare unui anumit spațiu. În zonele urbane, persoanele preferă florile în ghiveci, însă, cei din mediul rural sunt mult mai norocoși. Pentru că nu duc deloc lipsă de spațiu, există o mulțime de flori pe care le pot planta în curte, inclusiv în luna februarie.

Ce flori trebuie să plantezi în februarie pentru a te bucura de culoare în vară

Doar câteva săptămâni ne mai despart de momentul în care primăvara își va intra în drepturi. Cei mai vrednici grădinari nu așteaptă să iasă primul ghiocel pentru a începe să planteze flori. Tocmai de aceea, cine vrea să fure startul, trebuie să știe exact ce tip de flori se plantează încă din luna februarie.

ADVERTISEMENT

Iubitorii de flori fac primele demersuri pentru a-și transforma grădinile încă din luna februarie. Potrivit specialiștilor în domeniu, atunci este solul potrivit pentru anumite tipuri de flori.

Deși temperaturile nu sunt mereu cele mai prietenoase în luna lui Făurar, multe flori se adaptează condițiilor meteo. Ba chiar se recomandă ca acestea să fie plantate în luna februarie pentru a înflori în plină vară.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai populare flori care se plantează în luna februarie se numără panseluțele. Acestea sunt alegerea perfectă, mai ales că sunt rezistente. Panseluțele sunt perfecte pentru începutul primăverii, așa că nu vei da greș dacă le vei alege pentru grădina ta.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi înainte de a începe plantarea florilor

Un alt exemplu foarte bun sunt petuniile. Aceste flori nu sunt deloc pretențioase, ba chiar sunt obișnuite cu temperaturile scăzute. Cine le plantează în luna februarie, va avea parte în vară de o grădină colorată în nuanțe vibrante.

ADVERTISEMENT

Begoniile sunt și ele o alegere la fel de inspirată pentru cine se apucă de grădinărit din luna februarie. Sunt extrem de versatile și, cu siguranță, vor adăuga o pată de culoare oricărei grădini în care vor fi plantate.

Margaretele sunt unele dintre cele mai populare flori. Acestea se plantează în februarie, pentru a avea suficient timp ca să înflorească. O grădină în care se află margarete nu va trece niciodată neobservată.

ADVERTISEMENT

O alegere la fel de inspirată sunt și gladiolele, ale căror bulbi se plantează tot în februarie. De obicei, acestea cresc destul de înainte, iar florile lor oferă un adevărat spectacol coloristic.

Cei care vor să planteze flori în luna februarie, trebuie să știe că, înainte de a face acest pas, este foarte important să curețe și să pregătească corespunzător grădina. Cel mai importantă este îndepărtarea frunzelor uscate și tăierea crengilor înghețate.

ADVERTISEMENT
Tags: