News

Florin Cîțu, amenințări la adresa PSD: ”Dacă văd derapaje, voi lua măsuri”. Replică pentru Adrian Câciu

Fostul premier al României, Florin Cîțu, a lansat amenințări la adresa actualilor colegi de coaliție de la PSD. Liderul PNL a avertizat că dacă va constata ”derapaje” va lua măsuri în privința actului de guvernare.
02.12.2021 | 22:08
Florin Citu amenintari la adresa PSD Daca vad derapaje voi lua masuri Replica pentru Adrian Caciu
ADVERTISEMENT

Guvernul de coaliție PNL-PSD-UDMR are doar o săptămână de la învestire, însă disputele dintre liberali și social-democrați sunt la ordinea zilei.

În această săptămână, ministrul finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că banii împrumutați de guvernele Orban şi Cîţu, ”s-au dus pe risipă”.

ADVERTISEMENT

Joi seara, ministrul PSD din Guvernul Ciucă a primit o replică din partea fostului premier Florin Cîțu. Președintele PNL a mai ținut să atragă atenția celor de la PSD că dacă observă ”derapaje în buget” va lua măsuri care privesc actul de guvernare.

Florin Cîțu, amenințări la adresa PSD: ”Dacă văd derapaje, voi lua măsuri”

În ciuda faptului că alianța la guvernare între PNL, PSD și UDMR are doar o săptămână de viață, Florin Cîțu este ferm când vine vorba de reformele la care cele 3 partide s-au angajat.

ADVERTISEMENT

Fostul premier amenință că dacă PSD nu va face reformele pe care coaliția le-a asumat va merge în partid pentru a lua o decizie și pentru a stabili ce se va întâmpla mai departe.

”Dacă văd derapaje care pun în pericol stabilitatea economică a României venim în PNL și luăm o decizie. Nu e o coaliție cu cec în alb. Sunt declarații politice la PSD acum.

ADVERTISEMENT

În momentul în care noi vedem că sunt luate măsuri care pun în pericol stabilitatea politică a României, statul de drept, vom merge în PNL și vom lua o decizie dacă mergem mai departe sau nu (n.r. cu guvernarea alături de PSD)”, a spus Cîțu la Digi24.

Cîțu a atenționat PSD-ul și în privința PNRR-ului, despre care a spus că este o altă ”linie roșie” care nu poate fi trecută.

ADVERTISEMENT

”Da, PNRR-ul este o linie roși (în relația cu PSD). În PNRR sunt nevoile românilor, nu este un program al PNL. Sunt 64 de reforme în PNRR pentru care primim finanțare de la UE.

În programul de guvernare nu există nicio renegociere a PNRR. În 2 ani de zile, comisia îți permite să faci mici modificări, însă doar în chestiunea implementării”, a adăugat Cîțu.

Florin Cîțu, replică pentru ministrul de Finanțe, Adrian Câciu

În urmă cu două zile, ministrul Finanţelor Publice din partea PSD, Adrian Câciu, a criticat dur împrumuturile făcute în ultimii doi ani de guvernele PNL.

Florin Cîțu l-a comparat pe Câciu cu fostul lider PSD, Liviu Dragnea. ”Am văzut și eu declarațiile. Am auzit și discuții despre audit. Mi-a adus aminte de Liviu Dragnea, care vorbea de o gaură imaginară. Ce este deranjant sunt insinuările venite de la PSD, pentru că sunt într-o coaliție de guvernare. Pun astfel de declarații pe seama euforiei că au intrta la guvernare.

Nu, nu e adevărat. Rectificarea bugetară are același deficit bugetar. România a avut o evaluare pozitivă de la agențiile de raiting! Vorbim cu cetățenii, ca să înțeleagă”, a fost replica lui Cîțu pentru Câciu.

ADVERTISEMENT