News

Florin Cîțu anunță un control la Ministerul Finanțelor: ”Verificăm cine a decis investiția a milioane de euro într-o bancă a rușilor”

Florin Cîțu anunță că trimite Corpul de Control la Ministerul Finanțelor. Premierul este deranjat de asocierea României cu o bancă a rușilor.
13.07.2021 | 15:25
Florin Citu anunta un control la Ministerul Finantelor Verificam cine a decis investitia a milioane de euro intro banca a rusilor
ADVERTISEMENT

Conflictul de la distanță dintre Florin Cîțu și fostul său subaltern din Guvern, Alexandru Nazare, ministru demis de la Finanțe, continuă.

Marți, premierul a declarat că nu este deloc încântat de un memorandum întocmit de fostul ministru al Finanțelor.

ADVERTISEMENT

În urma actului, România ar participa la majorarea de capital a Băncii Internaționale de Investiții. Cîțu anunță că o investigație e Corpului de control la Ministerul Finanțelor vizează acest document.

Florin Cîțu trimite Corpul de Control la Ministerul Finanțelor

În urmă cu nicio săptămână, pe 8 iulie, Alexandru Nazare era remaniat din funcția de ministru al Finanțelor.

ADVERTISEMENT

”Decizia a fost luată după o analiză făcută la șase luni de zile. Avem proiecte întârziate, sunt importante pentru a atrage fonduri europene, altele ajută la eliminarea evaziunii fiscale. Eu sunt interimar, în propunerea de revocare am propus să fiu eu interimar”, motiva Florin Cîțu decizia.

Între timp, în cursul zilei marți, 13 iulie, premierul a anunțat că va demara un control amănunțit la instituția a cărui post de conducere este vacant după destituirea lui Nazare.

ADVERTISEMENT

În acest sens, șeful Executivului a spus că nu este de acord cu memorandumul întocmit de fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, prin care România participă la majorarea de capital a Băncii Internaționale de Investiții cu suma de 14,3 milioane de euro.

”Sunt neplăcut surprins să văd acest memorandum semnat de fostul ministru și dat spre avizare la Guvern”, a afirmat prim-ministrul României, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Cîțu: ”Verificăm cine a decis investiția a milioane de euro într-o bancă a rușilor”

În ceea ce privește obiectul de activitate al verificărilor Corpului de Control, premierul a admis că se vor investiga mai multe lucruri. Prioritar va fi aflarea persoanei care a decis investiția de milioane de euro ”într-o bancă a rușilor”.

”Sunt mai multe lucruri la care ne uităm, dar vom începe cu această investigație să vedem cine a decis că este bine pentru România să investească milioane de euro într-o bancă a rușilor”, a mai precizat Florin Cîțu.

Ce a declarat Alexandru Nazare după remanierea sa de către premier

Chiar în ziua demiterii de la Finanțe, Alexandru Nazare a explicat faptul că ministerul pe care îl conducea a avut rezultate foarte bune în lunile în care el a fost la șefia acestuia.

Fostul ministru de a precizat că Florin Cîțu i-a cerut insistent să își dea demisia, dar el a refuzat, spunând că a fost mereu lăudat, inclusiv de el, iar rezultatele arătau foarte bine, așa că nu avea niciun motiv pentru care să renunțe.

În același timp, Alexandru Nazare a transmis că a considerat că trebuie să aibă o atitudine neutră în această luptă internă dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, cei care luptă pentru șefia Partidului Național Liberal.

ADVERTISEMENT