News

Alexandru Nazare, demis din funcţia de ministru al Finanţelor. Klaus Iohannis a semnat cererea de revocare. Update

Premierul Florin Cîţu a cerut revocarea din funcţie a lui Alexandru Nazare, ministrul de Finanţe. Klaus Iohannis a semnat cererea.
08.07.2021 | 14:00
Alexandru Nazare demis din functia de ministru al Finantelor Klaus Iohannis a semnat cererea de revocare Update
ADVERTISEMENT
08-07-2021
11:08

Iohannis a semnat cererea de revocare din funcţie a ministrului de Finanţe

Klaus Iohannis a semnat cererea de revocare din funcţie a ministrului de Finanţe, Alexandru Nazare.

“Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 8 iulie 2021, următoarele decrete:

Decret de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Alexandru Nazare, ministrul finanţelor;
Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al finanțelor, interimar”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.
 

08-07-2021
09:03

Florin Cîțu a confirmat revocarea ministrului de Finanțe

Florin Cîțu a confirmat revocarea ministrului de Finanțe. De asemenea, el a transmis că Alexandru Nazare nu a dorit să își dea demisia, așa că a fost luată decizia remanierii.

Deocamdată, nu există o propunere pentru un nou ministru, iar premierul va prelua interimatul acestei funcții. Motivul pentru această revocare este că ministerul de Finanțe avea multe proiecte întârziate.

„A preferat să fie revocat. Toți membrii coaliției au fost informați marți dupa-amiaza. Cele mai întârziate proiecte sunt la ministerul de Finanțe (…).

Decizia a fost luată după o analiză făcută la șase luni de zile. Avem proiecte întârziate, sunt importante pentru a atrage fonduri europene, altele ajută la eliminarea evaziunii fiscale.

Eu sunt interimar, în propunerea de revocare am propus să fiu eu interimar”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu ar dori revocarea ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare. Acesta ar fi trimis deja o scrisoare de intenție către președintele Klaus Iohannis în care cere remanierea.

Florin Cîțu vrea revocarea ministrului de Finanțe. Ar fi propus deja remanierea lui Alexandru Nazare

Premierul l-ar fi anunțat deja pe Alexandru Nazare că a trimis Palatul Cotroceni scrisoarea de revocare din funcție. Decizia vine în contextul în care între cei doi ar fi existat o comunicare defectuoasă, scrie Realitatea.

ADVERTISEMENT

Conform sursei, Florin Cîțu l-a propus ca Alexandru Nazare să fie ministru de Finanțe, dar relațiile dintre ei s-au deteriorat, din cauza faptului că ministrul s-ar fi apropiat de Ludovic Orban.

În contextul tensiunilor dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu, care doresc șefia PNL, Alexandru Nazare l-ar fi susținut mai mult pe Orban, motiv pentru care Cîțu a decis remanierea sa, mai informează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru această propunere de remaniere ar fi faptul că ministerul pe care îl conduce Alexandru Nazarenu a adus rezultatele pe care le aștepta premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu urmează să preia interimatul. Cine ar fi propunerea de ministru

Informațiile arată că premierul ar urma să prea interimatul, pentru ca apoi să fie numit un alt ministru. Propunerea pentru Finanțe ar fi deputatul PNL Dan Vâlceanu.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu și Alexandru Nazare ar fi avut neînțelegeri din cauza faptului că ministrul Finanțelor nu este de acord cu alocările bugetare pe care premierul le dorește pentru primarii liberali.

Ludovic Orban și Florin Cîțu nu s-au pus de acord în privința remanierii lui Nazare

Ludovic Orban și Florin Cîțu ar fi avut deja o discuție pe această temă, miercuri seara. Aceștia nu s-ar fi pus de acord în ceea ce privește soarta lui Alexandru Nazare.

ADVERTISEMENT

Actualul lider al PNL nu ar fi fost de acord cu dorința lui Cîțu de a-l remania pe ministrul de Finanțe, dar se pare că acesta a făcut propunerea de revocare chiar și fără acordul lui.

Mai mult, Ludovic Orban se declara mulțumit de activitatea tuturor miniștrilor din guvernul liberal, astfel că remanierea nu era o opțiune.

„De o remaniere eu nu am auzit nimic oficial, iar din punctul meu de vedere miniştrii Partidului Naţional Liberal şi-au făcut datoria în poziţiile pe care le ocupă. De altfel, este şi prematur după nici şase luni de guvernare să te apuci să faci remanieri.

Dacă cineva gândeşte vreo remaniere, trebuie să o spună cu voce tare”, spunea vorbea cu câteva zile în urmă.

ADVERTISEMENT