News

Florin Cîțu, avertisment pentru ministrul Budăi: ”Nu vrei să faci reforma pensiilor, foarte bine, să vină altcineva să o facă”

Florin Cîțu i-a transmis, luni, un mesaj indirect ministrului muncii, Marius Budăi. Liderul PNL a spus că cine nu vrea să facă reforma pensiilor ar trebui să lase locul altcuiva în Executiv.
14.03.2022 | 12:30
Florin Citu avertisment pentru ministrul Budai Nu vrei sa faci reforma pensiilor foarte bine sa vina altcineva sa o faca
ADVERTISEMENT

Luni, într-o conferință de presă, Florin Cîțu a lansat noi săgeți în direcția unor membri din Guvernul Ciucă, dar fără să dea vreun nume.

Florin Cîțu îi transmite un mesaj ministrului muncii, Marius Budăi, în legătură cu reforma pensiilor

Referindu-se la cele 24 de jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care trebuie îndeplinite până la finalul acestei luni, Florin Cîțu a spus că dacă un ministru nu vrea să parcurgă demersul legislativ în cauză, atunci nu mai trebuie să stea în funcție.

ADVERTISEMENT

Fostul premier a dat ca exemplu reforma pensiilor. Cîțu s-a referit la ministrul PSD al muncii, Marius Budăi, fără să îi pronunțe numele.

”Sunt 30 de miliarde de euro, ministerele trebuie să îşi facă treaba şi ar fi bine ca cine crede că nu vrea să facă o reformă, de exemplu, nu vrei să faci reforma pensiilor că ţi se pare ţie că nu este… foarte bine, să vină altcineva să o facă.

ADVERTISEMENT

Nu vrei să faci reforma salarizării, nu vrei să faci reforma administraţiei, dar nu este corect faţă de români să rămâi acolo într-o poziţie şi când vine să faci acest lucru, nu faci. Vom vedea pe 31 martie”, a spus Cîţu, la Senat.

Întrebat dacă se referă la ministrul PSD al muncii, Marius Budăi, liderul liberalilor a preferat o poziție mai diplomatică și a spus că el doar a dat nişte exemple.

ADVERTISEMENT

”Am spus trei reforme mari care trebuie făcute. Dacă cineva nu vrea să le facă, să spună acum”, a precizat Florin Cîțu.

De când a preluat funcția, ministrul muncii, Marius Budăi (PSD), a susținut mereu necesitatea renegocierii secțiunii referitoare la pensii din PNRR.

ADVERTISEMENT

România riscă să piardă bani din PNRR dacă nu sunt îndeplinite jaloanele

Florin Cîțu a mai explicat ce se va întâmpla în cazul în care aceste jaloane nu sunt îndeplinite.

Liderul liberal a spus că nu vom lua banii aferenţi acestor jaloane. ”Ele au fost făcute ca să fie timp, nu află acum de la mine că există, ştiau dinainte că sunt acolo”, a mai avertizat președintele Senatului.

ADVERTISEMENT