News

Care sunt șansele ca pensionarii să-și primească banii înainte de Paște. Anunțul Poștei Române

Directorul Poștei Române a explicat, miercuri, care sunt șansele ca pensionarii să-și primească banii înainte de Paște. Veștile sunt îmbucurătoare.
24.04.2024 | 12:57
Care sunt sansele ca pensionarii sasi primeasca banii inainte de Paste Anuntul Postei Romane
Își vor primi pensionarii din România banii înainte de Paște? Anunțul făcut de șeful Poștei. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pensionarii din România, aproape 5 milioane la număr, așteaptă să vadă, în aceste zile, dacă există șanse să-și primească banii înainte de Paște. Ce spune directorul Poștei.

Își vor primi pensionarii din România banii înainte de Paște? Anunțul făcut de șeful Poștei

Marți, 23 aprilie, premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de Paște.

ADVERTISEMENT

La o zi distanță de la cererea primului-ministru, directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a anunţat că se fac eforturi pentru ca pensiile să fie livrate până de sărbătorile pascale.

Acesta a ținut să sublinieze că, în funcţie de momentul în care vor intra banii în conturile companiei, angajaților Poștei li se va cere să lucreze într-o zi liberă, fie pe 1 mai, fie pe 3 mai.

ADVERTISEMENT

Răspunsul scurt este da, până de sărbători putem livra pensiile. Acum să vă dau câteva detalii. Data de 2 mai este zi lucrătoare. În companie, oricum lucrăm. În al doilea rând, noi avem capacitatea logistică de a aduce pensiile până de sărbători. Acum depinde foarte mult când ne intră banii în conturi de la Casa Naţională de Pensii, de la Trezorerie, de la Ministerul Muncii, că este un întreg flux administrativ acolo.

În funcție de când primim banii vom şti dacă vom ruga salariații să lucreze în zilele libere sau nu, fie că vorbim de 1 mai, fie că vorbim de 3 mai. De principiu, dacă ne ajung banii mai târziu, am avea nevoie de o singură zi nelucrătoare în care să îi invităm să vină la muncă astfel încât să distribuie pensiile.

ADVERTISEMENT

Deocamdată nu putem veni cu un răspuns clar pentru că nu ştim când ne intră banii în conturi. Dacă ne intră din timp, nu e nevoie. Dacă ne intră mai târziu, va trebui să ne mobilizăm şi mai bine”, a declarat Valentin Ştefan, potrivit News.ro.

Eforturi la Guvern pentru plata pensiilor înainte de Paște

În aceste zile, la Ministerul Muncii se lucrează la o hotărâre de Guvern care va intra joi în ședința Executivului. Se fac eforturi pentru ca banii de pensii, atât cei de pe card cât și cei cash, să fie livrați înainte de Paşte.

ADVERTISEMENT

Teoretic, 2,5 milioane de români ar fi trebuit să primească banii pe card pe 12 mai, iar tot atâția prin intermediul Poștei. Întrebat, miercuri, câţi angajaţi sunt implicaţi în procesul de livrare a pensiilor, șeful Poștei a spus:

”2 mai e zi lucrătoare. Pe 2 mai oricum se lucra în Poşta Română, indiferent de situaţie, pentru că e zi lucrătoare. Compania are 10.000 de poştaşi şi pe lângă asta mai avem câteva mii de personal de suport, vorbim de o mie de şoferi care trebuie să ducă logistic bunurile la destinaţie, avem persoanele din operaţionalul de back-office care trebuie să proceseze toţi aceşti bani.

Deci dacă ar fi să estimăm, cred că undeva la vreo 13-14.000 de salariaţi sunt prinşi în tot ce înseamnă distribuirea de pensii”.

ADVERTISEMENT