News

Florin Cîțu, despre pașaportul Covid: ”Până când nu am dat şansa tuturor să se vaccineze ar crea discriminări”

12.03.2021 | 09:44
Florin Citu despre pasaportul Covid Pana cand nu am dat sansa tuturor sa se vaccineze ar crea discriminari
ADVERTISEMENT

Prim-ministrul Florin Cîţu a venit cu noi precizări pe tema mult discutatului pașaport Covid.

Potrivit premierului, un certificat de vaccinare care să permită libera circulație ar crea o discriminare în societate, dacă nu li s-a dat șansa tuturor românilor să se imunizeze.

“Cei care se vaccinează au deja certificat de vaccinare. Este o adeverinţă care spune că te-ai vaccinat”, a declarat Cîțu.

ADVERTISEMENT

Ce spune Florin Cițu despre pașaportul Covid

Invitat la B1 Tv, premierul a fost întrebat dacă vede adecvată ideea certificatului (paşaportului) vaccinal, dar și a unei bonificaţii acordate celor care s-au imunizat.

“Nu are niciun sens să introducem un astfel de document şi asta este discuţia, ştiu, şi la nivel european.

ADVERTISEMENT

Deci, din punctul nostru de vedere, să introducem astăzi un document până când nu am dat şansa tuturor românilor să se vaccineze ar crea discriminări, pentru că sunt oameni care ar spune: «Ok, eu vreau să mă vaccinez, dar nu am putut, pentru că nu au fost vaccinuri şi atunci nu înţeleg de ce altcineva care s-a vaccinat şi a fost într-o altă etapă şi voi aţi luat decizia să se vaccineze înainte ar trebui să aibă acest certificat de vaccinare».

 Deci, până nu luăm toate persoanele să se vaccineze, nici nu are sens să discutăm despre aşa ceva. Mi se pare o discuţie care nu are sens în momentul ăsta”, a afirmat Florin Cîţu la B1 Tv, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ce spune Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Comisia Europeană vrea să repornească călătoriile în interioriul Uniunii Europene și dincolo de granițele acesteia prin ceea ce numește „certificatul verde digital”, un document care să ateste că persoana care călătorește a fost vaccinată împotriva Covid-19.

”Certificatul Verde Digital va fi realizat pentru a facilita libertatea de mișcare și pentru a ne asigura că, în ciuda restricțiilor care rămân în vigoare, ele vor fi folosite doar acolo unde este justificat și doar la un nivel corespunzător”, se arată în scrisoarea trimisă de Ursula von der Leyen statelor-membre, conform Politico.

ADVERTISEMENT