News

Florin Cîțu exclude un nou lockdown în România. Cum crede premierul că vom învinge pandemia

20.03.2021 | 16:43
Florin Citu exclude un nou lockdown in Romania Cum crede premierul ca vom invinge pandemia
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj prin care a ținut să sublinieze că România nu va ajunge din nou în lockdown, dar că face apel la populație să respecte regulile de prevenție a răspândirii noului coronavirus.

Florin Cîțu: NU vom ajunge din nou în lockdown

Primul ministru a postat un mesaj pe Facebook după ce a participat la ședința tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne în care s-au discutat măsurile ce se impun ca urmare a creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19 și a înregistrării unui nou record de pacienți în secțiile ATI.

ADVERTISEMENT

“Am participat la ședința tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat in privința pandemiei sunt îndeplinite.
Numărul paturilor din spitale a crescut.

Fac apel la români să respecte măsurile de protecție. Numai așa vom trece cu bine peste această perioadă.
Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. In perioada urmatoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii.

ADVERTISEMENT

Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou in lockdown.
Răspunsul meu foarte clar este că NU”, este mesajul lui Florin Cîțu

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 6.096 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 112 de decese. La ATI sunt internaţi 1.324 de pacienţi.

ADVERTISEMENT

România va suplimenta numărul de paturi de ATI pentru bolnavii de COVID-19, a anunțat dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Potrivit acestuia, încă nu se discută despre o eventuală intrare în carantină a Bucureștiului, în contextul creșterii importante a numărului de noi cazuri de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat a mai precizat că a semnat ordinul de intrare în carantină a mai multor localităţi din Ilfov și că ședinţele vor continua încă două zile.

ADVERTISEMENT