News

Florin Cîțu, marele anunț. Ce măsuri de relaxare se iau din 15 mai

15.05.2021 | 01:05
Florin Citu marele anunt Ce masuri de relaxare se iau din 15 mai
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a făcut marele anunț. FANATIK vă spune ce măsuri de relaxare au fost adoptate în ședința de guvern și vor intra în vigoare din 15 mai.

Seful Guvernului a explicat că, pe lângă renunțarea la masca de protecție în spațiile din exterior, românii vor putea să circule liber pe tot parcusul nopții. De asemenea, magazinele revin la un program normal.

ADVERTISEMENT

Totodată, premierul a precizat și că spectatorii revin la competițiile sportive desfășurate în aer liber. Acest lucru se va face în limita a 25% din capacitate.

Florin Cîțu, marele anunț. Ce măsuri de relaxare se iau din 15 mai

Florin Cîțu a realizat un briefing de presă după ședința de Guvern din seara zilei de vineri. Premierul a anunțat ce măsuri vor intra în vigoare din data de 15 mai.

ADVERTISEMENT

“Prin proiectul de hotărâre se propun o serie de măsuri începând cu 15 mai: se elimină restricțiile referitoare la portul măștii în spațiile libere neaglomerate, urmând să fie aplicată în continuare pentru mijloace de transport, piețe, târguri, bâlciuri.

Se elimină restricțiile pe timpul nopții a persoanelor. Se elimină restricția referitoare la programul operatorilor economici până la ora 22. Se stabilește programul restaurantelor, teraselor, barurilor în intervalul 5-24. 

ADVERTISEMENT

Se stabilește participarea la competițiile sportive cu o capacitate de maximum 25% doar pentru persoane vaccinate cu ambele doze, la zece zile de la această, persoane care arată rezultatul unui test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau a unui test rapid antigen nu mai vechi de 24 de ore.

Organizarea în aer liber a concertelor sau a altor evenimente culturale este permisă cu participarea a cel mult 500 de participanți, asigurarea unui spațiu de minimum doi metri pe persoană și permisă doar persoanelor în aceleași condiții ca evenimentele sportive.

ADVERTISEMENT

Se permite ca sălile de fitness să funcționeze cu o capacitate de maximum 50% dacă rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a respectivei localități este mai mică sau egală cu trei la mie.

Se permite organizarea workshopurilor pentru adulți cu un număr de maximm 50 de persoane în interior și maximum 200 de persoane în exterior dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile din respectiva localitate este mai mică sau egală de trei la mie”, a declarat Florin Cîțu la finalizarea ședinței de guvern.

Urmează alte măsuri de relaxare după 1 iunie

Următoarea etapă de relaxare a restricțiilor va debuta la 1 iunie. Atunci, românii vor putea organiza diverse evenimente în aer liber sau în spațiu închis.

În aer liber, numărul permis de participanți se ridică la 70. Dacă evenimentul are loc într-un spațiu închis, 50 de oameni pot participa. Autoritățile au explicat că, dacă se poate garanta că toți participanții sunt vaccinați, se elimină orice restricție cu privire la numărul oamenilor prezenți.

După anunțul făcut joi de președintele Klaus Iohannis, prim-ministrul a anunțat că decizia CNSU și hotărârea de guvern sunt finalizate. Tot ce le-a rămas de făcut guvernanților a fost să le aprobe.

Noile măsuri de relaxare au intrat in vigoare după analizarea mai multor indicatori. De asemnea, succesul campaniei de vaccinare a permis implementarea acestora mai repede decât era preconizat.

Știre în curs de actualizare

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat...
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat decizia imediat
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același...
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același oraș din Mexic
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
O nouă eliminare la Power Couple. Cine sunt vedetele care au părăsit competiția
O nouă eliminare la Power Couple. Cine sunt vedetele care au părăsit competiția
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume