News

Florin Cîțu: „România nu mai este o țară cu salarii mici. Crește ponderea celor cu salarii de peste 1.000 de euro”

Primul-ministru Florin Cîțu a afirmat că economia României este una cu salarii în creștere, astfel că țara noatră „nu mai este o destinație pentru cei cu salarii mici”.
10.08.2021 | 15:39
Florin Citu Romania nu mai este o tara cu salarii mici Creste ponderea celor cu salarii de peste 1000 de euro
ADVERTISEMENT

Șeful Guvernului susține că numărul salariaților din România care au salarii de peste 1.000 de euro este în creștere, fapt care ar arăta că economia noastră nu mai este una în care salariile plătite sunt mici, informează News.ro.

Invitat să comenteze prognoza făcută de guvernatorul Băncii Naționale a  României, Mugur Isărescu, care a spus că inflația va ajunge la 5,6% până la sfârșitul anului, Florin Cîțu a spus că aceasta este doar o estimare a BNR.

ADVERTISEMENT

În schimb, Cîțu s-a referit mai pe larg la datele publicate de către banca centrală privind evoluția veniturilor salariale în România.

România devine „o economie liberală”

Am văzut ieri nişte cifre foarte interesante, cum mai mult de 1% dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de trei mii de euro net, cum creşte ponderea celor care au salarii mai mari de o mie de euro, ceea ce înseamnă că (…) România nu mai este o ţară cu salarii mici, nu mai este o destinaţie pentru cei cu salarii mici”, a declarat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Acesta susține că România a devenit o țară în care investițiile au o valoare adăugată mare, țara noastră nemaifiind o țintă pentru investitori numai pentru forța de muncă ieftină.

România are din ce în ce mai multe salarii mari, salarii mari în euro, salarii nete, ceea ce înseamnă România devine o destinaţie pentru investiţii cu valoare adăugată mare şi nu mai este o destinaţie pentru salarii mici”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Cîțu a spus că nivelul salariilor nu depinde de intervenția Guvernului, acestea fiind de cererea și oferta de pe piața de muncă.

Asta este schimbarea pe care o facem prin această coaliţie şi această guvernare. Ne îndreptăm spre o economie liberală (…) O economie liberală este o economie care creează oportunităţi pentru toţi români, creem investiţii, creem oportunităţi pentru ca oamenii care astăzi lucrează pe salariul minim după aceea să meargă pe un salariu mai mare”, a mai spus premierul.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul Mugur Isărescu a estimat, luni, că nivelul inflației va ajunge la 5,6% până la sfârșitul acestui  an, BNR susținând că în toamnă creșterile de prețuri vor fi foarte mari.

ADVERTISEMENT