News

Florin Cîțu vrea să știe ce investiții s-au făcut după cazul Colectiv: „Este nevoie de un raport de la Ministerul Sănătății”

Florin Cîțu vrea să știe ce investiții s-au făcut în spitale după cazul Colectiv. Șeful Guvernului a spus că „este nevoie de un raport de la Ministerul Sănătății."
05.07.2021 | 20:59
Florin Citu vrea sa stie ce investitii sau facut dupa cazul Colectiv Este nevoie de un raport de la Ministerul Sanatatii
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu a declarat că este nevoie de un raport de la Ministerul Sănătății, care să arate ce s-a întâmplat cu investițiile din sistemul sanitar după cazul Colectiv.

Luni, după ședința cu președintele Klaus Iohannis pe tema proiectului „România Educată”, de la Palatul Cotroceni, șeful Guvernului a fost întrebat de jurnaliști despre starea celor două persoane care au fost rănite grav în explozia de la Petromidia.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu vrea să știe ce investiții s-au făcut după cazul Colectiv: „Este nevoie de un raport de la Ministerul Sănătății”

Cei doi muncitori au fost transferați, la data de 5 iulie, la o clinică din Germania. Premierul a subliniat că s-a respectat dorința rudelor acestora.

Florin Cîțu a menționat că vrea să știe care este starea sistemului sanitar din România și ce s-a schimbat după cazul Colectiv: „am vrut să mă asigur că dorința famililor este respectată și că cei doi pacienți au parte de cele mai bune îngrijiri medicale”.

ADVERTISEMENT

„Cred că este nevoie de un raport de la Ministerul Sănătății, să ne spună ce s-a făcut cu investițiile după cazul Colectiv. Să vedem dacă sistemul de sănătate este mai pregătit,” a adăugat, potrivit Libertatea.

Prim-ministrul a subliniat că un asemenea raport este extrem de important: „ar trebui să avem un raport care să ne arate, de la Colectiv și până astăzi, cum au fost investiți banii și să vedem dacă a crescut sau nu capacitatea de a răspunde nevoilor cetățenilor și să vedem de ce în România încă se cere transferul cetățenilor în străinătate”.

ADVERTISEMENT

Al cui este meritul transferului în străinătate

Cu doar o zi în urmă, Florin Cîțu și-a asumat meritul transferului în străinătate al celor doi bărbați. El a anuțat pe Facebook că cele două victime vor beneficia de tratament în afara țării

Șeful Executivului a explicat că decizia s-a luat în urma unei discuțiii pe care a avut-o cu Ioana Mihăilă și Raed Arafat. El a fost întrebat de jurnaliști despre rolul pe care l-a avut în luarea acestei hotărâri.

ADVERTISEMENT

Inițial, a încercat să ocolească răspunsul: „ceea ce contează astăzi este că acei oameni sunt transferați, iar dorința familiilor a fost respectată”.

Reporterii au insistat asupra acestui aspect, iar premierul și-a modificat afirmațiile, spunând că nu știe dacă cei doi oameni ar fi fost sau nu transferați fără intervenția sa: „nu știu asta, nu am de unde să știu”.

Amintim că vineri, 2 iulie, a avut loc o explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. În urma acestui incident, o persoană a decedat, iar alte cinci au fost rănite. Cele două persoane care au suferit răni severe au fost internate la spitalul Floreasca din Capitală și, ulterior, transferate în Germania cu o aeronavă MApN.

ADVERTISEMENT