Sport

Florin Costea și-a ales favorita la FCU Craiova – FCSB: „Sper să câștige”

Florin Costea a analizat în exclusivitate pentru FANATIK derby-ul FC U Craiova 1948 - FCSB, care aduce 12.000 de suporteri în tribunele stadionului din Târgu Jiu.
16.07.2023 | 00:30
Florin Costea sia ales favorita la FCU Craiova  FCSB Sper sa castige
Florin Costea și-a ales favorita înainte de FC U Craiova - FCSB: „Sper să câștige”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Formația lui Adrian Mititelu se pregătește pentru debutul în sezonul 2023-2024 din SuperLiga, iar Florin Costea le ține pumnii oltenilor. FC U Craiova 1948 – FCSB este programat duminică, de la ora 21:30, pe stadionul „Tudor Vladimirescu” care va fi arhiplin la ora derby-ului.

Florin Costea și-a ales favorita înainte de FC U Craiova – FCSB: „Sper să câștige, cu spectatori în spate este posibil orice”

FC U Craiova 1948 debutează în noul sezon din SuperLiga cu gândul la play-off, iar oltenii își doresc cele trei puncte din partida cu FCSB. Gruparea din Bănie este greu de învins pe stadionul din Târgu Jiu, iar oltenii vor avea parte și de sprijinul a 12.000 de suporteri la ora confruntării.

ADVERTISEMENT

Florin Costea a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că FCSB este favorită în fața lui FC U Craiova 1948, însă fostul jucător al oltenilor speră într-o victorie a „alb-albaștrilor”. Acesta este de părere că publicul din Târgu Jiu îi poate împinge de la spate pe elevii lui Florin Drăgan și Dan Vasilică.

„Va fi un meci interesant, o primă etapă frumoasă a campionatului. Nu vor fi 100% din punct de vedere fizic, dar stadionul va fi plin și va fi un meci frumos, sper să câștige FC U! Cred că FCSB este principala favorită, dar este posibil orice, cu spectatori în spate este orice posibil.

ADVERTISEMENT

Foarte mult contează publicul, chiar dacă se joace la Târgu Jiu. Până la urmă jucăm în Oltenia, chiar dacă FCSB are spectatori în toată țara, dar cred că majoritatea vor ține cu FC U. Sper să fie cu noroc și acum, să fie o victorie cu Steaua (n.r. FCSB), trei puncte și să înceapă campionatul cu dreptul pentru că contează foarte mult pentru moral”, a declarat Florin Costea.

Florin Costea: „Altele sunt derby-urile orgolilor! Se vor bate cu șanse mari la play-off”

Florin Costea a declarat că trei puncte cu FCSB nu doar că ar pune capăt șirului de meciuri fără victorie în fața celor de la FCSB, ci și ar îmbunătății moralul oltenilor. Atacantul este de părere că jucătorii ar trebui să se simte mândri că au ocazia să trăiască de pe gazon derby-ul cu „roș-albaștrii”.

ADVERTISEMENT

„Din câte am auzit vor să se bată la play-off și cred că o victorie obținută va fi moralul următoarei etape. Cred că lipsa unui antrenor este un dezavantaj pentru ei, însă dacă vor începe cu o victorie poate fi un pas mare. Cred că dacă nu vor câștiga și nu vor avea puncte în următoarele etape va veni un antrenor bun pe măsura Craiovei cu licența A.

Îți dai seama că sunt derby-uri, pentru asta joci fotbal, să joci cu atâta lume în tribune. Mai ales când jucam acasă cu Steaua (n.r. FCSB) se juca cu casa închisă, iar pentru fiecare jucător este o onoare să joace în aceste meciuri și mai ales să aibă o evoluție bună, poate înscrie și un gol”, a spus Florin Costea.

ADVERTISEMENT

Florin Costea o vede pe FC U Craiova 1948 în play-off-ul din SuperLiga după ce în sezonul trecut a ratat dramatic prezența în primele șase. Acesta a mărturisit că jucătorii „alb-albaștrilor” vor arăta cu totul diferit față de partidele amicale din această vară.

„Nu cred că este un derby al orgolilor, cred că altele sunt derby-urile orgolilor de când a apărut CS U. Este un derby de campionat și până la urmă sunt trei puncte în joc. Am declarat și anul trecut că primii doi de la promovare sunt de tranziție și anul trecut au avut șanse foarte mari să câștige la Sibiu și să fie în play-off.

Cred că se vor bate cu șanse destul de mari anul acesta și sper că vor reuși, așa cum îl cunosc pe domnul Mititelu. Poate mai au nevoie de două, trei jocuri pentru a-și intra în ritm, deoarece vin după o pauză și cele meciurile amicale nu se compară cu cele oficiale și după cinci etape vom vedea fața adevărată”, a spus fostul jucător al oltenilor.

Florin Costea, despre lipsa lui Andrea Compagno: „Este un avantaj pentru FC U”

Gigi Becali nu se gândește să îi plătească clauza lui Adrian Mititelu pentru ca Andrea Compagno să fie pe teren în derby-ul cu FC U Craiova. Florin Costea mărturisește că lipsa lui Andrea Compagno este o pierdere imensă pentru FCSB.

„Sper ca spectatorii să se bucure, dar și noi din fața televizorului și să fie goluri, fotbalul fără goluri nu este atât de frumos. Sunt multe amintiri frumoase, am și un gol marcat în Ghencea de la 30 m, sunt multe meciuri. În nouă ani la Craiova am jucat multe meciuri cu FCSB.

Sunt multe amintiri, dar nu îmi aduc aminte. Andrea Compagno este un avantaj pentru FC U și un dezvantaj pentru FCSB, Compagno este un marcator care a marcat aproape în fiecare meci și este o pierdere pentru FCSB după părerea mea”, a încheiat atacantul.

ADVERTISEMENT