Sport

Andrea Compagno, dorit de două cluburi importante din Italia: „Sunt pe urmele lui”

Andrea Compagno ar putea să își împlinească visul de a se întoarce în Italia. Ce șanse sunt ca golgheterul FCSB să plece în această vară.
10.07.2023 | 10:13
Andrea Compagno dorit de doua cluburi importante din Italia Sunt pe urmele lui
21 de goluri în 39 de meciuri a reușit Andrea Compagno în sezonul trecut. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Andrea Compagno, golgheterul FCSB în sezonul trecut din SuperLiga, a fost pus de Gigi Becali pe lista de transferuri. Intrat în atenția naționalei Italiei, vârful a recunoscut că și-ar dori să joace în Serie A.

Andrea Compagno, urmărit de două echipe din Italia: „Evaluează situația lui”

FANATIK a aflat că Gigi Becali i-a stabilit prețul de vânzare la 1,5 milioane de euro, însă nu a avut nicio ofertă clară pentru jucător. Cu toate acestea, patronul FCSB a spus public că vrea o sumă mult mai mare.

ADVERTISEMENT

„Cine îl vrea pe Compagno trebuie să dea 2,5 milioane de euro, cu 1 milion mai mult decât l-am luat. Aşa e în cazul tuturor jucătorilor care au peste 25-26 de ani la noi. Dacă îl vor, să dea cu un milion mai mult”, spunea Becali, la începutul lunii iunie.

Presa din Italia anunță că două echipe ar fi interesate de Andrea Compagno: „Salernitana și Monza, pe urmele lui Compagno. Atât Salernitana, cât și Monza evaluează situația lui Andrea Compagno, atacant convocat pe lista preliminară la naționala lui Roberto Mancini”, au scris cei de la tuttomercatoweb.com.

ADVERTISEMENT

Andrea Compagno visează să joace în Serie A: „Am spus de fiecare dată”

Andrea Compagno are o revanșă de luat față de fotbalul italian, unde a fost ignorat, iar visul său e să ajungă să evolueze la cel mai înalt nivel: „Acesta ar fi visul meu (n.r. – de a juca în Serie A), am spus de fiecare dată.

Dacă e realizabil nu aș putea ști, ceea ce știu e că drumul poate fi unul singur: să muncesc zi după zi și să joc cât de bine pot eu. Mi s-au întâmplat până acum lucruri bune și lupt ca să urmeze altele noi”, a spus atacantul, într-un interviu pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Evaluat la 2,5 milioane de euro conform Transfermarkt, Andrea Compagno a reușit în sezonul trecut 21 de goluri în 39 de meciuri. Italianul s-a bătut până în ultima etapă pentru titlul de golgheter cu Marko Dugandzic (22 de goluri).

Fostul atacant al lui FC U Craiova 1948, șanse mari să nu joace în prima etapă

Adrian Mititelu anunță că Gigi Becali trebuie să îi plătească 100.000 de euro la fiecare meci pe care Andrea Compagno îl va juca împotriva lui FC U Craiova 1948 și asta pe toată durata contractului: „Transferul lui Compagno e clar: 1,5 milioane de euro, 10% dintr-un viitor transfer și 100.000 de euro la fiecare meci cu noi. Nu am avut nicio discuție cu Gigi Becali, nici nu urmează să avem. Nici dânsul n-a solicitat ceva vreodată, pentru că lucrurile sunt clare.

ADVERTISEMENT

Când Compagno a fost transferat a avut un preț, iar în acest preț intră mai multe componente. Suma fixă, procentul din viitorul transfer, plus această clauză. 

Singurul care decide dacă joacă sau nu Compagno este Gigi Becali. Când am vândut un jucător de nivelul lui Compagno am avut grijă să încasez ceva dacă este să mă lupt cu el”, a spus patronul oltenilor.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,15 este cota pentru „X solist” la meciul FC U Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT