Life

Florin Piersic, mesaj emoționant de adio pentru Ion Dichiseanu: „Mă doare atât de tare plecarea lui!”

Florin Piersic a transmis un mesaj emoționant de adio pentru Ion Dichiseanu. Marele actor a subliniat că îl doare foarte tare moartea prietenului său.
22.05.2021 | 18:47
Florin Piersic mesaj emotionant de adio pentru Ion Dichiseanu Ma doare atat de tare plecarea lui
Florin Piersic, mesaj emoționant de adio pentru Ion Dichiseanu: „Mă doare atât de tare plecarea lui!" Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce Realitatea Plus, a vorbit despre pierderea colegului și prietenului său Ion Dichiseanu. El s-a declarat profund afectat de pierderea suferită.

Tot sâmbătă, marele actor Ion Dichiseanu a fost înmormântat cu onoruri militare. Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu este locul unde acesta își va petrece somnul de veci. El a fost condus pe ultimul drum de zeci de oameni.

ADVERTISEMENT

Florin Piersic, mesaj emoționant de adio pentru Ion Dichiseanu: „Mă doare atât de tare plecarea lui!”

Florin Piersic a recunoscut că l-a luat prin surprindere decesul colegului de breaslă: „Mi-a fost partener. Nu am prea multe cuvinte să vă spun pentru că m-a luat prin suprindere plecarea lui. Foarte trist…”

„Mai ales ca eu sunt tot timpul sunat când cineva… Nu numai din generația mea… Întotdeauna sunt sunat să vorbesc despre ei. Asta imi creează o stare de spaimă, grijă,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

„Spun cu mare tristețe, nostalgie, grijă… Niciodată nu mi-am putut închipui că el o să plece. O lumină, la o distanță foarte mare de București și de Cluj. M-am gândit atât de mult la el și la familia lui… (…) Mă doare atât de tare plecarea lui, așa cum m-au durut și plecările prietenilor mei,” a mai transmis marele actor.

Acesta și-a adus aminte și de veselia care-i era caracteristică lui Ion Dichiseanu: „niciodată nu mi-am putut imagina că el o să plece atât de curând, mai ales că era îndrăgostit de viață și de public. Niciodată nu l-am sunat pe el să nu-l găsesc vesel, bucuros că-l sun, cu speranța că ne vom vedea din nou. Era bun la suflet, foarte bun, vesel, plin de energie, neastâmpărat. Așa era prietenul meu Ion Dichiseanu. (…) El și-a iubit foarte mult profesia și publicul…”.

ADVERTISEMENT

Florin Piersic a menționat că nu-și va uita niciodată prietenul: „el rămâne în inima mea ca un prieten excepțional! O lumină arde pentru sufletul lui. Dichi, dragă, rămâi în inima mea!”

Florin Piersic, amintiri dragi cu Ion Dichiseanu

Cei doi mai actori au trăit clipe frumoase împreună. Florin Piersic a povestit câteva dintre ele: „În 1966, și mi-aduc aminte foarte bine, ne-am găsit împreună pe platourile de filmare la Tunelul, coproducție româno-sovietică, și grozav de bine ne înțelegeam”.

ADVERTISEMENT

„Eram foarte buni prieteni, eram atunci considerați cavalerii cinematografiei românești, ca să vorbesc cu vorbele lui. De televiziune nici nu mai vorbesc, în foarte multe emisiuni ne-am întâlnit,” a adăugat.

Despărțiți de o mare distanță, cei doi au profitat de orice moment pentru a petrece timp împreună. Artistul a explicat că a vorbit ultima dată cu Ion Dichiseanu înainte să se îmbolnăvească. Atunci vorbeau aproape zilnic.

„L-am avut invitat la Iași acum un an și jumătate, în 2019, la Festivalul Serii Filmului românesc. Acea seară de la Iași mi-a fost dedicată și m-am gândit cu drag să-l invit pe el, care mi-era așa de bun prieten, cu care am putut să mă înțeleg în toate privințele. (…) Eram împreună la Iași și am petrecut o săptămână împreună. Foarte tare ne-am bucurat,” și-a amintit acesta.

„Mi-aduc aminte cu nostalgie, cu tristețe, când i-am spus o poezie scrisă de Mihai Codreanu, directorul Teatrului Național din Iași, care spunea, în sonetul lui, dezgustat de atâtea măști… când ies din scenă plâng între culise. Când i-am spus această poezie, m-a îmbățișat și mi-a spus: Atât de tare îmi place când reciți și-mi amintesc de poveștile noastre…”, a mai povestit Florin Piersic.

ADVERTISEMENT