Sport

Florin Prunea desființează FRF: „Nu și-l permit pe Edi Iordănescu. Vor un antrenor ieftin și cumințel. Burleanu și-a bătut joc de Rădoi!” Exclusiv

Florin Prunea a lansat un atac fără precedent la adresa lui Răzvan Burleanu și a FRF-ului și e convins că Edi Iordănescu nu va veni selecționer deoarece se dorește un antrenor fără pretenții.
15.11.2021 | 13:15
Florin Prunea desfiinteaza FRF Nu sil permit pe Edi Iordanescu Vor un antrenor ieftin si cumintel Burleanu sia batut joc de Radoi Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a plecat de la echipa națională a României iar „tricolorii” au ratat inextremis o nouă campanie de calificare iar perspectivele sunt sumbre.

Fostul membru al Generației de Aur, Florin Prunea, a lansat un atac devastator în exclusivitate pentru FANATIK la adresa lui Răzvan Burleanu și consideră că România e în stare să rateze Mondialul și dacă s-ar califica toate echipele

ADVERTISEMENT

Florin Prunea îl distruge pe Răzvan Burleanu: „Securisto-comunistul ăsta nu are ce căuta la fotbal! Să îi ia DNA-ul!”

Care sunt concluziile tale după acest eșec? 

– Încă o mare dezamăgire și o campanie ratată cu care am început deja să ne obișnuim. Nicio strategie, oameni care nu se pricep la fotbal… suntem slabi din toate punctele de vedere! Suntem slabi rău! Nu aveam nicio șansă la baraj cu nimeni. Rezultatul era același dar mai dădeam o speranță suporterilor. Mai bifam un adversar puternic cu care să ne măsurăm forțele. Nu aveam cum să nu ne calificăm. A fost totul la mâna noastră. Am pierdut incredibil pe mâna noastră.

E vina FRF? A lui Rădoi?

– Toată lumea are vină plecând de sus de la președintele federației care nu își asumă nicio calificare ratată și nicio numire de antrenor!

ADVERTISEMENT

„FRF-ul nu și-l permite pe Edi Iordănescu! Ar fi rușinos și jenant să nu fim în stare să punem un selecționer”

Edi Iordănescu la națională?

– Nu cred! Nu cred că și-l permite federația pe Edi Iordănescu! Și îl cunosc eu, nu cred că Edi se aruncă cu capul în față să se ducă să lucreze cu niște oameni care nu au nicio treabă cu fotbalul. FRF-ul își permite un antrenor ieftin și cumințel! Ar fi rușinos și jenant să nu fim în stare să punem un selecționer la echipa națională! Cum să vină Adrian Mutu?

Selecționerii sunt oameni cu experiență care cunosc fenomenul, care știu cum să facă schimbările. Meciurile la națională sunt diferite față de cele de club. Trebuie cineva care a mirosit tricoul echipei naționale, care a plâns pentru echipa națională! Noi punem antrenori care au 15 meciuri în Liga 1 și îi punem selecționeri.

ADVERTISEMENT

Totuși FRF-ul are un buget mare…

– Pot plăti fără probleme, dar mai importante sunt buzunarele lor! Gândește-te la primele de calificare care s-au dat la EURO 2016! Pe șustache i-a urcat în avion pe conducătorii executivi i-a dus în Antalia și ăia acolo au făcut scandal: „Domne, noi nimic? Cash-ul!”. Ia să vezi câți bani s-au cheltuit atunci! Cu banii ăia puneai un selecționer calumea, dar nu îi interesează! Cash! Cash! Mult cash!

Ar putea lucra Hagi cu Burleanu?

– Nu cred! Sunt foarte puțini antrenori care ar veni la națională pentru că nu au încredere în echipa federală. Dintre antrenorii de valoare și nu mă refer la de-ăștia care dau din cap indiferent ce le spune Burleanu, se gândesc: „Ce fac acolo eu? Cu ce oameni lucrez? Mă duc să mă fac de râs?”.

ADVERTISEMENT

„Burleanu l-a pus pe Rădoi să facă o informare, o dare de seamă ca pe vremea comuniștilor!”

Care e cea mai bună variantă de antrenor?

– Eu dacă aș fi antrenor nu aș veni în momentul ăsta în actuala formulă! Ce s-a întâmplat în aceste preliminarii și mai exact după meciul cu Armenia când a intervenit ruptura dintre Burleanu și Rădoi, când s-a speriat la presiunea opiniei publice și și-a bătut joc de Rădoi punându-l să facă ca pe vremea comuniștilor o informare, o dare de seamă.

Securisto-comunistul ăsta nu are ce să caute la fotbal! Să-l ia de aicea cine l-a pus! Luați-l fraților că omoară românii pe stradă! Nu-i nimic, puneți altul politic dar care să se priceapă la fotbal și să își ia niște consilieri buni, nu toate slugile! YES-meni, carantiști și vulcanizatori! Ce să caute ăștia aici?

Ce urmează pentru Mirel Rădoi?

– Mie îmi pare rău de Mirel! E un antrenor care are perspective, dar s-a aruncat cu capul înainte și a văzut în final cu cine are de-a face și și-au bătut joc de el! Ai văzut cum îi zicea Stochiță lui Adrian Mutu: „Te dau afară tu-ți…. Te dau afară!” Ăsta e modul de lucru la toate loturile! Luați-o de sus în jos și o să vedeți.

Acolo se întâmplă lucruri necurate pe care le-au spus oameni din interior, care au plecat de acolo și au vorbit. 3.000 de euro convocarea, 5.000 de euro titular! Domne, a doua zi trebuiau arestați toți acolo! Trebuia să se autosesize DNA-ul și să îi ia pe toți! Cum e posibil? Nimeni nu s-a sesizat! Și scăpam de papagalul ăsta.

„Suntem în stare să nu ajungem la Mondiale nici dacă se califică toate echipele!”

Ratăm și în 2026 calificarea cu 48 de echipe?

– Suntem în stare! Noi am fi în stare și dacă se califică toate echipele să facem o tâmpenie în afara terenului și să nu fim acolo! Oamenii sunt rupți de realitate! Trăiesc într-o bulă a lor și sunt rupți de suporteri, de jucători, de antrenori. Ei stau acolo închiși și se îmbogățesc.

Dacă îi vedeai când au venit acum 7-8 ani când au venit și acuma ce rotofei și dolofănei sunt! Sute de mii de euro, Mercedes-uri într-un fotbal sărac în care jucătorii și antrenorii sunt neplătiți cu lunile și ăștia s-au îmbogățit! În care conducătorii abia fac rost de bani să plătească un salariu minim pe economie. Ăștia au mii de euro salarii și sute de euro diurne. Sunt plecați din țară 300 și ceva de zile pe an ca să își ia diurnele. Pe ăștia nu îi interesează fotbalul! Doar buzunarul propriu și atât!

Cine poate câștiga alegerile împotriva lui Burleanu?

– În momentul de față nu are nimeni nicio șansă atâta timp cât este susținut de Vasile Dâncu. La el e cheia fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT