Sport

Florin Prunea, zid în fața criticilor aduse lui Istvan Kovacs după Barcelona-PSG 1-4: „Trebuia să mai dea unul afară“

Florin Prunea s-a făcut zid în față criticilor aduse lui Istvan Kovacs după ce a avut un arbitraj interpretabil, ceea ce a atras furia jucătorilor și jurnaliștilor catalani.
17.04.2024 | 18:05
Florin Prunea zid in fata criticilor aduse lui Istvan Kovacs dupa BarcelonaPSG 14 Trebuia sa mai dea unul afara
Istvan Kovacs, aparat de Florin Prunea după Barcelona-PSG 1-4 / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

FC Barcelona și Paris Saint-Germain s-au întâlnit în sferturile Ligii Campionilor, unde parizienii s-au calificat. Scorul general de 4-6 nu a fost destul de concludent pentru spanioli, care-l învinuiesc pe arbitrul român Istvan Kovacs.

Florin Prunea, deranjat de atitudinea spaniolilor

Florin Prunea s-a arătat deranjat de atitudinea vulcanică a spaniolilor, care l-au tras la răspundere pe central. Xavi & Co. au făcut scandal și după meci, la conferința de presă, iar jurnaliștii spanioli îl dau principal vinovat.

ADVERTISEMENT

”Știi ce a fost cel mai deranjant? Aerul ăsta de superioritate al lor. Bun. echipe mari, Barcelona, PSG, dar nu poți să mă tratezi pe mine, chiar dacă sunt din România. Ce se gândeau ei? Bă, cine arbitrează? Un român…

Să-l înjuri așa? Aerul ăsta de superioritate… În momentul în care te comporți așa cu un arbitru din primul minut… Trebuia să mai dea unul afară. Știi pe cine a avut observator de arbitru? Pe Terje Hauge, fostul mare arbitru norvegian. Eu îl cunosc. I-a dat o notă foarte mare.“

ADVERTISEMENT

Știi de ce? Pentru că arbitrii mari așa procedează, nu se lasă călcați în picioare. Aerul de superioritate cu care l-au tratat de la început. După eliminare, au fost și mai răi, săreau toți, câte cinci-șase”, a declarat Florin Prunea, conform Digisport.

Firul evenimentelor care au dus la nemulțumirile Barcelonei

Istvan Kovacs l-a eliminat pe Ronald Araujo în minutul 29 al partidei, dar și pe Xavi, în debutul reprizei secunde. Controversele arbitrului român au pornit de la penalty-urile oferite celor de la PSG, care au fost în dubii pentru jucători. Xavi a răbufnit la adresa arbitrului român.

ADVERTISEMENT

“Sunt foarte nervos pentru că acea fază a decis calificarea. 11 contra 11 am fost foarte bine organizaţi. Apoi, acea fază a schimbat complet totul. Este foarte mult să dai cartonaş roşu la acea fază.

[..] Este păcat că o muncă de un sezon este încheiată din cauza deciziilor de arbitraj. I-am spus arbitrului că a fost foarte rău, un dezastru. A omorât acest duel. A schimbat totul. Nu îmi place să vorbesc despre arbitri, dar nu putem să tăcem“, a declarat Xavi la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

FC Barcelona a fost eliminată de PSG din sferturile UEFA Champions League, după un retur de foc. Kylian Mbappe a înscris o dublă, alături de Vitinha și Ousmane Dembele, după deschiderea de scor a Barcelonei, prin Raphinha.

ADVERTISEMENT