Sport

Florinel Coman, Dennis Man și Florin Tănase i-au grăbit retragerea lui Mihai Pintilii: „M-am lăsat din cauza lor”

Mihai Pintilii a vorbit despre momentul retragerii de la FCSB. Florinel Coman, Dennis Man și Florin Tănase l-au determinat pe fostul fotbalist să-și agațe ghetele în cui.
11.05.2023 | 20:02
Florinel Coman Dennis Man si Florin Tanase iau grabit retragerea lui Mihai Pintilii Mam lasat din cauza lor
Mihai Pintilii a vorbit despre retragerea din activitate. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Mihai Pintilii și-a anunțat retragerea din activitate în luna februarie a anului 2020 prin intermediul unei conferințe de presă. Rămas în staff-ul celor de la FCSB, fostul căpitan al roș-albaștrilor a vorbit despre momentul retragerii, precizând că o influență majoră în această decizie au avut-o trei dintre foștii săi coechipieri.

Mihai Pintilii, dezvăluiri despre momentul retragerii din activitate

Mihai Pintilii a îmbrăcat tricoul celor de la FCSB timp de 6 sezoane, perioadă în care fostul mijlocaș defensiv a câștigat trei trofee alături de echipa finanțată de Gigi Becali. Fostul căpitan al roș-albaștrilor a luat decizia de a se retrage din activitate la unul dintre antrenamente.

ADVERTISEMENT

Deși nu deține licență PRO pentru a sta pe banca tehnică a celor de la FCSB, Mihai Pintilii se ocupă de antrenamentele jucătorilor roș-albaștri sub paravanul lui Elias Charalambous. Vorbind despre cariera sa, Mihai Pintilii a subliniat diferența de intensitate ale antrenamentelor propuse de preparatorul fizic Thomas Neubert din trecut și pregătirea fizică din prezent.

Totodată, Mihai Pintilii a dezvăluit că a luat decizia de a se retrage din activitatea de fotbalist după ce a simțit că nu mai poate ține pasul cu Florinel Coman, Florin Tănase sau Dennis Man, trei dintre tinerii fotbaliști ai roș-albaștrilor la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman, Dennis Man și Florin Tănase i-au grăbit retragerea lui Mihai Pintilii: „M-am lăsat din cauza lor”

(n.r. dacă se mai pot face antrenamentele așa cum se făceau pe vremea lui, sub comanda lui Neubert?) Există un alt tip de jucători acum, nu mai poți să îi pui să facă asta, nu există. Eram toți robuști, duceam mult mai mult la efort. Ei au calități mult mai tehnice acum, sunt mult mai tehnici. 

Povesteam cu cineva și ziceam că m-am lăsat din cauza lui Florinel Coman, a lui Dennis Man și a lui Tănase. Nu mai puteam să îi mai prind la antrenamente și mai bine ridic mâna decât să mă fac de râs, să râdă de mine pe la antrenamente.

ADVERTISEMENT

Sunt alte tipuri de antrenamente acum, alt tip de jucători, e greu să mai ducă ce făcea Tommy (n.r. Neubert) atunci. Dar s-a schimbat și Tommy, asta e ideea, a înțeles și înțelege, se schimbă de la an la an, asta e foarte bine pentru el. 

Le-am povestit, ei nu cred, zic că nu are cum. Nu ai cum să faci așa ceva, uite că aveam cum să fac și am făcut. Nici acum nu cred, dacă faci 10-15 minute le e greu atât, dar după aia să faci 45”, a declarat Mihai Pintilii, potrivit orangesport.ro.

ADVERTISEMENT

Mihai Pintilii, convins că Florinel Coman ar putea pleca în vară de la FCSB: „E prea bun ca să rămână”

Florinel Coman este cel mai în formă fotbalist de la FCSB în acest final de sezon, iar Mihai Pintilii este convins că „șeptarul” roș-albaștrilor ar putea prinde un transfer în străinătate în perioada de mercato din vară. (n.r. ar putea pleca?) Absolut. Asta îi zic de când a venit la Steaua (n.r. FCSB). E prea bun ca să rămână.

A evoluat la un nivel pe care îl demonstrează. Înainte de accidentarea de la Backa Topola, când eram tot eu antrenor și el, și Man erau într-o formă incredibilă. Putea să plece oricând dacă nu se accidenta. Avea o perioadă extraordinară. I-au venit puterile din nou și poate să zboare către un transfer”, a mai spus Mihai Pintilii.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,25 este cota pentru „1X” la meciul FCSB – CFR Cluj 

ADVERTISEMENT