News

Focar de coronavirus în Botoșani. Mai mulți asistați și angajați de la un cămin de bătrâni, depistați pozitiv

04.06.2020 | 15:49
Focar de coronavirus in Botosani Mai multi asistati si angajati de la un camin de batrani depistati pozitiv
ADVERTISEMENT

Focar de coronavirus depistat în Botoșani, o zonă afectată grav de pandemie. Mai mulți asistați și angajați de la un cămin de bătrâni din oraș au fost testați pozitiv cu această boală.

Focar de coronavirus în Botoșani. Mai mulți asistați și angajați, depistați pozitiv

La modul general, cazurile zilnice de infectare cu Covid-19 sunt într-o sensibilă scădere în raport cu ultimele luni. Cu toate acestea, la nivel local, focarele continuă să apară.

ADVERTISEMENT

Ultimul loc de acest gen a fost raportat în Moldova. Joi, autoritățile au anunțat depistarea unui focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Botoşani.

Până la această oră, 12 oameni, pacienţi şi angajaţi ai căminului s-au infectat cu noul coronavirus. Toţi sunt asimptomatici şi au fost deja internaţi pentru tratament în spital, anunță Agerpres.

ADVERTISEMENT

Unitatea din nordul țării reprezintă al doilea cămin de bătrâni din Botoşani în care există focar. În luna aprilie, 19 vârstnici şi 10 angajaţi ai căminului de la Răchiţi au fost testați pozitiv la infecția cu Covid-19.

“Sunt 5 beneficiari şi 7 angajaţi, acum este o anchetă epidemiologică în desfăşurare. Cei infectaţi sunt asimptomatici, sunt internaţi, conform metodologiei, la Spitalul din Botoşani.

ADVERTISEMENT

Este deja transmitere comunitară, virusul este peste tot”, a declarat pentru sursa citată Gabriela Ioniţă, purtător de cuvânt al DSP Botoşani.

De dispariția focarelor depind măsurile de relaxare

Chiar joi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, dezvăluia că de dispariția focarelor de Covid-19 din țară depinde în bună măsură noul set al măsurilor de relaxare.

ADVERTISEMENT

Întrebate de data la care putem renunța la masca de protecție obligatorie, oficialul guvernului a spus că acest lucru se poate întâmpla în funcție de evoluția pandemiei.

”Când nu vom mai avea focare în spitale, la căminele de bătrâni, în diferite zone ale țării, când numărul celor internați la terapie intensivă va scădea, atunci ne gândim să nu mai fie obligatorie măștile de protecție.

Până atunci, transmiterea încă se menține și această măsură va fi în vigoare pentru toată populația.”, a declarat Nelu Tătaru, joi, la o întâlnire cu presa.

ADVERTISEMENT