News

Focar de coronavirus la cel mai mare angajator din Brăila. Apel disperat al prefectului

22.07.2020 | 18:51
Focar de coronavirus la cel mai mare angajator din Braila Apel disperat al prefectului
ADVERTISEMENT

50 de angajați ai unei fabrici de cablaje auto din Brăila au fost depistați cu coronavirus. Prefectul județului le-a cerut celorlalți angajați ai companiei  să respecte normele de protecție împotriva epidemiei, existând riscul ca fabrica să fie închisă, dacă situația scapă de sub control, informează News.ro.

Cel mai mare angajator din Brăila are 50 de angajaţi infectaţi, cei mai mulţi sunt în spital. Dar este vorba despre faptul că sunt foarte mulţi contacţi, e o instituţie foarte bine, ei vin de peste tot din judeţ, călătoresc cu mijloacele de transport în comun”, a declarat prefectul județului, Cătălin Boboc.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care la fabrica respectivă lucrează 3.400 de oameni, eventuala închidere  va afecta serios economia județului, pe lângă faptul că riscul de contagiune a familiilor este unul foarte ridicat.

Prefectul de Brăila: ”Apărați-vă sănătatea și locurile de muncă”

Degeaba autorităţile fac eforturi să controleze lucrurile, dacă oamenii nu respectă măsurile. Dacă după ce pleacă poliţistul aruncaţi masca, nu păcăliţi pe nimeni. Fac apel la toţi cei care lucrează aici, la familiile lor, apăraţi-vă sănătatea şi locurile de muncă până la urmă. Dacă nu vă protejaţi, nu anunţaţi DSP-ul atunci când e cazul, dacă lucrurile escaladează, vom fi obligaţi să luăm măsura închiderii fabricii”, a spus prefectul Cătălin Boboc.

ADVERTISEMENT

De o săptămână păstrăm legătura cu conducerea fabricii, au luat măşti, au luat viziere, însă oamenii sunt cei care trebuie să respecte regulile şi dincolo de fabrică”, a conchis Boboc.

Acesta nu este primul focar care apare într-o fabrică din Brăila. La o fabrică de confecţii din Brăila, cu 476 de angajaţi, 42 de salariaţi s-au infectat cu COVID-19, iar fabrica a fost închisă pe 16 iulie. După ce au fost diagnosticate persoanele infectate, medicii au recomandat izolarea la domiciliu unui număr de 343 de muncitori.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor furnizate de către Grupul de Comunicare Strategică, în județul Brăila s-au înregistrat 464 de cazuri de coronavirus, dintre care 39 au fost depistate în ultimele 24 de ore.