News

Focar de coronavirus la IPJ Ialomița! 8 polițiști au fost testați pozitiv

21.09.2020 | 10:09
Focar de coronavirus la IPJ Ialomita 8 politisti au fost testati pozitiv
ADVERTISEMENT

În urma testelor efectuate luni dimineață, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Ialomița a constatat existența unui focar de coronavirus în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Din informațiile furnizate până la această oră, 8 polițiști din Serviciul Criminalistic și alte două structuri ale instituției au fost diagnosticați cu boala care provoacă zilnic zeci de mii de victime la nivel global.

Specialiștii au demarat o anchetă epidemiologică și urmează să întocmească lista completă a contacților. Aceștia vor fi nevoiți să se izoleze la domiciliu timp de două săptămâni. În momentul de față nu se cunosc foarte multe detalii în legătură cu starea de sănătate a persoanelor infectate.

ADVERTISEMENT

Cert este că Ialomița se numără printre județele puternic afectate de răspândirea virusului, cu 1.161 de cazuri înregistrate de la începutul epidemiei. De asemenea, focare active au fost depistate recent la mai multe instituții, printre care DSP și Prefectură, unde sunt 14, respectiv 2 persoane testate pozitiv.

Focar de COVID-19 în Ialomița. Tot mai multe instituții se confruntă cu cazuri de îmbolnăvire

Potrivit unui comunicat transmis de conducerea Direcția de Sănătate Publică Ialomiţa, 14 salariaţi ai instituţiei au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. Aceștia au fost izolați și supuși măsurilor prevăzute în metodologia INSP.

ADVERTISEMENT

Totodată, la Centrul de Reabilitare din Cartierul Bora Slobozia sunt 7 persoane confirmate, atât beneficiari, cât şi membri ai personalului. Niciunul dintre bolnavi nu are simptome, cazurile fiind depistate în urma testărilor periodice.

Record negativ în ultima zi de weekend: 1.231 de persoane infectate

Rata îmbolnăvirilor cu noul coronavirus crește de la o zi la alta și înregistrează noi recorduri negative pe teritoriul țării noastre. Potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, din 26 februarie, data la care s-a declanșat epidemia, au fost confirmate în total 112.781 de persoane infectate.

ADVERTISEMENT

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.231 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, persoane care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 13.3911 de teste.

De asemenea, în intervalul 19.09.2020 (10:00) – 20.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (20 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani. 32 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

ADVERTISEMENT
Tags: