News

Focar de COVID-19 într-un cămin de bătrâni din Sibiu. Câte persoane sunt bolnave

09.10.2020 | 11:28
Focar de COVID19 intrun camin de batrani din Sibiu Cate persoane sunt bolnave
ADVERTISEMENT

Direcția de Sănătate Publică a demarat în cursul zilei de vineri, 9 octombrie, o anchetă epidemiologică în Căminul pentru Persoane Vârstnice Sibiu, după ce s-a constatat existența unui focar de infecție cu virusul SARS-COV-2. Potrivit autorităților, este vorba despre 60 de cazuri, toate din rândul beneficiarilor.

Urmează acum ca specialiștii să stabilească toți factorii care au dus la această situație și să întocmească lista completă a contacților direcți, pentru a putea fi plasați în izolare la domiciliu. Din nefericire, este al treilea cămin de bătrâni din Sibiu care se confruntă cu cazuri de îmbolnăvire în ultimele 30 de zile.

ADVERTISEMENT

De altfel, la nivelul județului situația este mai gravă ca oricând, în condițiile în care secțiile de terapie intensivă au devenit neîncăpătoare, iar stocurile de Remdesivir, medicament administrat pacienților care dezvoltă forme grave ale bolii, se împuținează pe zi ce trece.

Focar de coronavirus în Căminul pentru Persoane Vârstnice Sibiu

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a identificat astăzi un focar de infecție în cadrul Căminul pentru Persoane Vârstnice Sibiu. Focarul a evoluat cu un număr de 60 de cazuri până în prezent.

ADVERTISEMENT

Toate cele 60 de cazuri sunt din rândul beneficiarilor. De asemenea a fost demarată o anchetă epidemiologică care este în derulare. O echipă medicală s-a deplasat la cămin pentru a efectua evaluarea stării de sănătate a tuturor pacienților.

Cu mai multe informații vom reveni de îndată ce acestea vor fi disponibile. DSP Sibiu depune eforturi pentru a gestiona cât mai bine limitarea răspândirii virusului SARS CoV-2”, a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului Sibiu.

ADVERTISEMENT

Și căminul de bătrâni din Ciugud este în aceeași situație

Este vorba despre un cămin privat pentru persoane vârstnice din satul Șeușa, comuna Ciugud. Din informațiile pe care la avem în momentul de față, este vorba despre 21 de persoane vârstnice care sunt instituționalizate în cadrul acestui cămin și patru angajați. Din fericire, nu avem informații despre cazuri grave din rândul acestor persoane.

Sunt forme ușoare, forme medii și asimptomatici în momentul de față. Chiar dacă este un cămin privat, noi tratăm cu deplină responsabilitate acest caz. Această instituție are în jur de 25-27 de vârstnici instituționalizați și în jur de 13 persoane care sunt angajate.

ADVERTISEMENT

Încă de la primele suspiciuni privind un posibil focar de coronavirus au fost luate măsuri ample. Au fost izolate toate persoanele care prezentau suspiciuni, dar și cele care ar fi intrat în contact cu posibilii bolnavi.

Încă de acum două săptămâni am luat decizia ca masca să fie purtată în spațiile publice, pentru că suntem o comunitate mică și avem un număr destul de mare de cazuri. Mai mult decât atât, școala se desfășoară online, pentru a fi o protecție specială și suplimentară pentru copiii noștri”, a declarat Dan Lungu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Ciugud.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de...
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
O româncă se plânge că
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de greu e să-ţi faci prieteni printre ei
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea...
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea depune documentele în 2055. Motivul
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv,...
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv, oamenii nu se înghesuie să cumpere bilete