News

Victorie zdrobitoare pentru un primar din județul Alba. A obținut al șaselea mandat cu 84% din voturi

28.09.2020 | 15:31
Victorie zdrobitoare pentru un primar din judetul Alba A obtinut al saselea mandat cu 84 din voturi
ADVERTISEMENT

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, județul Alba, are nenumărate motive de bucurie în urma alegerilor locale din acest an. Nu doar că a obținut cel de-al șaselea mandat consecutiv, dar și-a depășit propriul record înregistrat în urmă cu patru ani și se poate lăuda cu un scor cum nu s-a mai văzut nicăieri în acest scrutin.

Exclus din Partidul Social Democrat, acesta a fost nevoit să intre în cursa electorală ca independent, dar nimic nu l-a putut împiedica să obțină o victorie spectaculoasă în fața rivalilor politici. Potrivit datelor oficiale, a fost votat de 88,2% din totalul locuitorilor prezenți duminică la urne.

ADVERTISEMENT

Promotor activ al modernizării administrației publice locale, edilul a lansat în 2019 conceptul „Smart Village”, o soluție eficientă de digitalizare a serviciilor publice, precum și de dezvoltare a satului românesc. De asemenea, comuna este cunoscută în întreaga țară datorită ratei de absorbție a fondurilor europene. Unde mai pui că locuințele au utilități, există internet wireless, iar drumurile sunt asfaltate.

Victorie pentru primarul din Ciugud. A obținut al șaselea mandat la un scor incredibil

Am votat pentru EDUCAȚIE! Educația este temelia pe care trebuie construită o comunitate puternică. De educație ține și exercițiul democratic de astăzi și un om educat înțelege cât de important este votul său.

ADVERTISEMENT

Răspunsurile la provocările și problemele viitorului le putem găsi doar în educație. Și cum arată astăzi școala va arăta mâine comunitatea în care trăim. Cu dragoste pentru oamenii minunați din comuna Ciugud, am votat pentru normalitatea și performanța administrativă care trebuie să existe în orice sat din România”, a scris Gheorghe Damian pe contul personal de Facebook la scurt timp după ce și-a exercitat dreptul garantat de Constituție.

De altfel, PNL a anunţat înainte de alegerile locale că îl va susține pe primarul în funcție, din respect pentru performanţele sale administrative. Situată la 12 km de Alba Iulia, comuna Ciugud are drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole, internet gratuit în zonele publice, piste de biciclete și teren de golf. Totodată, beneficiază de energie eoliană şi panouri solare pentru iluminatul public.

ADVERTISEMENT

Totul a fost posibil ca urmare a celor 16 milioane de euro, bani pe care Primăria a reușit să-i atragă în ultimii 10 ani din fonduri europene. Potrivit autorităților, această sumă reprezintă „bugetul comunei pe 50 de ani!”.

În Ciugud a fost înființată prima școală smart din România. Portarul, înlocuit cu un robot capabil să-i descopere pe cei care nu poartă mască

În altă ordine de idei, educația a reprezentat întotdeauna una dintre prioritățile administrației locale din comuna aflată în inima Transilvaniei, motiv pentru care de curând s-au pus bazele unei școli smart, dotate cu sistem inteligent de acces în clădire.

ADVERTISEMENT

Acesta permite recunoașterea facială a elevilor și profesorilor, le poate lua temperatura și semnalizează imediat dacă se întâmplă ca aceștia să nu poarte masca de protecție. În plus, un alt software detectează nivelul de dioxid de carbon și anunță când trebuie aerisită clasa.

În locul portarului cu temometrul în mână, copiilor le dă „bună dimineața” în fiecare zi de școală un robot. Tot el trebuie să strige primul catalogul și să anunțe directorul școlii dacă se întâmplă ca un elev să fie absent. Practic, școala din Ciugud este locul în care stricta organizare se împletește armonios cu inteligența artificială.

ADVERTISEMENT