News

Focar de Covid la un spital din Galați. Mai mulți pacienți s-au infectat

La un spital din Galați au fost depistate pozitiv cu SARS-COV2 mai multe persoane internate.
20.09.2021 | 18:48
Focar de Covid la un spital din Galati Mai multi pacienti sau infectat
ADVERTISEMENT

Un număr de șapte pacienți internați la Secţia Medicală 2 a Spitalului Judeţean Galaţi s-au infectat cu coronavirus. În urma acestei situații, patru dintre ei au fost izolați la domiciliu, iar trei au fost duși într-o secție Covid a spitalului. Totodată, angajații care au stat împrejurul lor au fost testați, dar au ieșit negativi.

”Din cei şapte pacienţi infectaţi cu SARS COV 2 , patru pacienţi  sunt izolaţi la domiciliu, trei pacienţi sunt transferaţi în secţia COVID-19 de la etajul 1.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în cadrul anchetei epidemiologice s-a efectuat şi testarea personalului medical şi auxiliar. Toţi cei 15 angajaţi testaţi au fost negativi”, a declarat dr. Violeta Sapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Pacienții s-ar fi infectat de la o bătrână care urma a fi externată

Pacienții ar fi contaminat virusul de la o bătrână în vârstă de 83 de ani, care a fost testată pozitiv, înainte de a fi externată. Femeia era internată tot în Secția Medicală 2 a Spitalului Județean Galați.

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor, după ce s-a aflat că bătrâna este contaminată cu SARS-COV2, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, fiind testați toți contacții ei. De asemenea, s-au luat toate măsurile de siguranță pentru prevenirea altor cazuri de infectare.

”Ca urmare, s-a declanşat ancheta epidemilogică şi s-au luat toate măsurile necesare pentru limitarea extinderii infecţiei SARS COV-2 la nivelul secţiei şi unităţii medicale”, a mai explicat dr. Violeta Sapira.

ADVERTISEMENT

Este primul focar de Covid la unitatea medicală din Galați, din valul patru al pandemiei

Potrivit spuselor purtătorului de cuvânt al spitalului, acesta ar fi primul focar de coronavirus din unitatea medicală, din valul patru.

”Este primul focar înregistrat în nou val la Spitalul Judeţean Galaţi, la Secţia Medicală 2. Sunt 7 cazuri din rândul pacienţilor. S-au luat măsuri pentru limitarea infectării şi a altor persoane”, a mai precizat Liliana Iordăchescu.

ADVERTISEMENT

La Spitalul din Galați sunt 56 de bolnavi Covid. 12 sunt la ATI

Situația bolnavilor de coronavirus la Spitalul de Urgenţă Galaţi nu este una tocmai bună. În total, sunt internaţi 56 de pacienţi cu Covid-19. Dintre ei, 12 se află la secția de Terapie Intensivă. În urma acestei situații, dr. Sapira a solicitat suplimentarea locurilor la ATI din unitatea medicală.

”Având în vedere creşterea numărului cazurilor şi necesitatea pacienţilor care au nevoie de oxigen s-a solicitat suplimentarea numărului de la paturilor de 12 paturi, la 16 paturi”, a spus și dr. Sapira.

În Capitală nu mai sunt paturi la ATI

La nivel național, sunt în prezent, 3.342 persoane infectate cu virusul SARS-COV2. Dintre aceștia, 952 sunt la ATI. Acest număr a dus la situația în care în Capitală nu mai sunt locuri la ATI în București, iar la nivel național mai sunt doar 19 paturi.

Medicii din București sunt acum nevoiți să caute locuri libere prin alte zone prin țară. Ar mai fi disponibile în următoarele regiuni: Arad 1 loc, la Constanţa 1 loc, Vaslui 1 loc, Brașov 5 locuri, Iași 3 locuri, Sibiu 3 locuri, Tulcea 5 locuri.

ADVERTISEMENT