News

Focar de infecție cu Covid-19 la Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj. 14 angajați ai IPJ Cluj, infectați cu nou coronavirus

13.07.2020 | 16:53
Focar de infectie cu Covid19 la Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj 14 angajati ai IPJ Cluj infectati cu nou coronavirus
ADVERTISEMENT

IPJ Cluj a confirmat 14 cazuri de îmbolnăviri în rândul polițiștilor, însă activitatea instituției nu este afectată.

Deși existau temeri că Adjunctul IPJ ar fi fost infectat, testele au demonstrat că acesta este negativ la infecția cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj a transmis că 14 angajați s-au infectat cu noul coronavirus.

Focar de infecție cu noul coronavirus la IPJ Cluj

Deși sindicaliștii Europol ar fi anunțat că pe lista infectărilor se află adjunctul Constantin Ilea, reprezentanții IPJ Cluj au negat informația.

ADVERTISEMENT

În cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost confirmate 14 cazuri de îmbolnăviri în rândul poliţiştilor. Conducerea Inspectoratului a dispus, pe lângă măsurile zilnice de protecţie sanitară, aplicarea unor măsuri suplimentare de dezinfectare a spaţiilor de lucru, în vederea prevenirii şi limitării răspândirii virusului Covid-19. De asemenea, în acest context, în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică este desfăşurată o anchetă epidemiologică”, a transmis IPJ, potrivit news.ro.

În comunicatul de presă transmis de IPJ se insistă asupra faptului că aceste îmbolnăviri nu afectează în niciun mod buna desfășurare a activității în cadrul instituției.

ADVERTISEMENT

„Facem precizarea că adjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj nu este infectat cu virusul Covid-19. Asigurăm cetăţenii că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj are capacitatea de a aplica măsurile dispuse conform competenţei, astfel încât comunitatea să fie în siguranţă”, a punctat IPJ.

Sindicatul Europol anunța că la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a apărut un focar de Covid-19, printre infectați fiind șeful adjunctului Constantin Ilea, dar și șeful Serviciului Logistic.

ADVERTISEMENT

România a înregistrat 32.948 de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore fiind bifate 413 cazuri. Au murit 1.901 persoane, dintre care 17 doar în ultimele 24 de ore. Au rămas cazuri active 9.355, dintre care 235 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă, în stare gravă. Autoritățile au depășit de 850.000 de teste făcute, fiind testați peste 400.000 de români.

ADVERTISEMENT
Tags: