News

Focarul de Norovirus de la liceul din Timişoara a fost închis. Sursa rămâne în continuare o enigmă

Focarul de Norovirus de la Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara a fost închis. Sursa acestuia rămâne în continuare învăluită în mister.
11.04.2024 | 13:11
Focarul de Norovirus de la liceul din Timisoara a fost inchis Sursa ramane in continuare o enigma
Focarul de Norovirus de la liceul din Timişoara a fost închis Sursa foto: Facebook Liceul Constantin Diaconovici Loga (C.D. Loga) - Timisoara/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunțat că a închis focarul de Norovirus de la Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara.

Sursa focarul de Norovirus, neidentificată

Reprezentanții DSP au subliniat că Institutul Cantacuzino din Capitală a confirmat prezența virusului în unitatea de învățământ, însă nu au reușit să identifice sursa acestuia.

ADVERTISEMENT

„Din probele trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezenţa Norovirusului doar în probele biologice (scaun) recoltate de la pacienţii internaţi, iar probele de apă recoltate din incinta unităţii de învătământ nu conţin microorganisme patogene.

Prin urmare, în conformitate cu metodologia şi având în vedere faptul că în ultimă săptămâna nu s-a mai prezentat, la nici o unitate sanitară din judeţul nostru, nici o persoană cu simptomatologie sau link epidemiologic cu focarul de Norovirus declarat, acesta a fost închis cu sursa neidentificată”, au transmis joi reprezentanţii DSP Timiş.

ADVERTISEMENT

La începutul săptămânii trecute, 86 de elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani, dar şi peste 20 de cadre didactice de la Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timișoara, a început să se simtă rău.

Primii care au acuzat simptome de greață, vărsături, dureri abdominale puternice, dar şi diaree au fost copiii, iar apoi profesorii.

ADVERTISEMENT

Cu toții au ajuns la spital, unde au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar timp de două zile elevii au făcut ore online.

Până și directoarea unității de învățământ a ajuns la spital, unde a stat pe perfuzii pentru a-și reveni.

ADVERTISEMENT

În urma analizelor efectuate, medicii de la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timișoara au descoperit prezența Norovirusului.

Probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală care a confrat prezența virusului.

Imediat autoritățile au luat decizia de a dezinfecta școala, unde a avut loc focarul, iar luni copiii s-au reîntors fizic la cursuri.

Deși reprezentanții DSP au declarat închis focarul de Norovirus, nu au reușit să identifice nici până astăzi sursa acestuia.

ADVERTISEMENT