News

Focuri de armă la granița României. Doi tineri, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Doi tineri au fost reținuți, marți seară, de polițiștii de frontieră din Maramureș, după ce s-a aflat că făceau contrabandă cu țigări.
15.09.2021 | 19:03
Focuri de arma la granita Romaniei Doi tineri retinuti pentru contrabanda cu tigari
ADVERTISEMENT

Oamenii legii au fost nevoiți să tragă focuri de armă pentru a-i face pe cei doi tineri să oprească autovehiculele în care transportau ilegal țigările, provenite din Ucraina.

Polițiștii au confiscat de la indivizii cu vârste de 23 și 25 de ani în jur de 29.000 de pachete cu țigări, în valoare de 331.500 lei. Primul dintre ei care a fost prins de către oamenii legii a fost tânărul de 25 de ani, care a oprit mașina după ce în pneuri i-au fost trase focuri de armă.

ADVERTISEMENT

”Primul caz a fost înregistrat, în jurul orei 19.15, când polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control în trafic, pe o strada din municipiul Sighetu Marmației, a unui autoturism înmatriculat în România. S-au tras mai multe focuri de armă spre pneurile mijlocului de transport”,  a transmis Poliția de Frontieră.

În autoturismul pe care-l conducea bărbatul s-au depistat 24.464 de pachete de țigări de tipul Duty-Free, care valorau în jur de 286.300 de lei.

ADVERTISEMENT

Tinerii circulau cu mașini separate

După acest caz, în urma tânărului de 25 de ani s-a mai indentificat un altul, cel de 23 de ani care, la fel, nu a vrut să oprească la semnalele polițiștilor de frontieră.

”Al doilea caz a fost a fost înregistrat, câteva ore mai târziu, în jurul orei 21.00, când poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași serviciu, au identificat în trafic un alt autoturism, de data aceasta pe raza localității Nănești.

ADVERTISEMENT

Şi în acest caz, șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, motiv pentru care s-a folosit din nou armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, conform prevederilor legale”, mai relatează Poliția de Frontieră.

În mașina acestuia din urmă au fost găsite 3.865 pachete țigări, tot de tipul Duty-Fre și în valoare de peste 45.200 de lei.

ADVERTISEMENT

Tinerii vor fi cercetați pentru infracțiune de contrabandă

În urma faptei lor, cei doi indivizi au fost reținuți pentru 24 de ore și cel mai probabil, conform legii, urmează a li se da un arest preventiv de 30 de zile, după care o decizie finală, în privința pedepsei.

Ei sunt cercetați acum de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei și Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești pentru infracțiune de contrabandă.

”Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești.

Faţă de conducătorii autoturismelor s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore”, a mai comunicat Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureș.

ADVERTISEMENT