Life

Folclorista Nicoleta Voica, desființată de un nume sonor: „Vocea ei strâmbă melodia!”

Folclorista Nicoleta Voica a fost desființată de un nume important din sfera culturală, un cunoscut poet și prozator român.
27.04.2024 | 21:28
Folclorista Nicoleta Voica desfiintata de un nume sonor Vocea ei stramba melodia
Nicoleta Voica, taxată pentru cum cântă. Foto: playtech.ro/ starpopular.ro
ADVERTISEMENT

Nicoleta Voica și-a găsit nașul și nu în persoana oricui! Cântăreața de muzică folclorică a fost aspru taxată pentru performanța sa live. Criticile au venit din partea unui poet și prozator extrem de respectat.

Nicoleta Voica, desființată de un cunoscut poet

Artista a încununat cu un spectacol transmis de Televiziunea Română cei 50 de ani pe care i-a dedicat muzicii populare. Show-ul a lăsat de dorit pentru Ion Marin-Almăjan. Prozatorul a catalogat, nici mai mult, nici mai puțin ca jalnic întregul recital cu care Nicoleta Voica și-a propus să îi încânte pe spectatori și telespectatori.

ADVERTISEMENT

Publicistul n-a avut deloc milă de folcloristă. A făcut poate una dintre cele mai dure recenzii făcute vreodată la adresa unui interpret de cântece tradiționale.

Se pare că Nicoleta Voica, potrivit descrierilor făcute de Ion Marin-Almăjan, și-a ”cam bătut joc” de cultura pe care o reprezintă, iată, de 50 de ani!

ADVERTISEMENT

„Dacă la ultima emisiune, în care a fost sărbătorită Florica Bradu, aceasta a lăsat oaspeții să cânte în voia lor, intervenind odată sau de două ori. Nu același lucru s-a întâmplat aseară.

Doamna Nicoleta Voica a ținut să domine spectacolul. Nu realizează și probabil că nimeni nu a avut curajul să-i spună că vocea ei îngroșată nu mai duce melodia pe firul ei original. O strâmbă. Nicoleta Voica a fost însoțită de Ansamblul Timișul care și el a avut interprete modeste, fără relevanță artistică”, e o parte a recenziei făcute de Marin-Almăjan referitoare la spectacolul susținut de Nicoleta Voica, potrivit Ziarul Timișoara.

ADVERTISEMENT

„Banatul ar fi ieșit cu fața mai curată”

„Spectacolul de aseară a avut, după părerea mea, ceva jalnic. În primul rând pentru că vocea sărbătoritei nu mi era ce a fost odată, nu mai putea urca pe măsura melodiei.

Cu toate că uriașa interpretă Sofia Vicoveanca și-a dat chiar și la vârsta de acum, întreaga măsură. Poate că mai mulți interpreți din alte zone ale țării ar fi făcut sărbătorirea doamne Nicoleta Voica ceva mai stimabilă. Banatul ar fi ieșit cu fața mai curată”, a completat prozatorul.

ADVERTISEMENT

Publicația Star Popular, care scoate în evidență materialul apărut în Ziarul Timișoara, susține că a contactat-o pe Voica pentru a răspunde criticilor. Artista n-ar fi vrut să intre în gura lupului.

 

ADVERTISEMENT