News

Forțele ruse, un nou măcel în Ucraina. Peste 30 de morți și 100 de răniți după atacul asupra unei gări. Video

Forțele lui Vladimir Putin continuă să facă măcel în Ucraina. Peste 30 de morți și 100 de răniți s-au raportat vineri, după un atac asupra unei gări din estul Ucrainei.
08.04.2022 | 12:13
Fortele ruse un nou macel in Ucraina Peste 30 de morti si 100 de raniti dupa atacul asupra unei gari Video
Un nou măcel în Ucraina comis de forțele ruse. Peste 30 de morți, după atacul asupra unei gări din Kramatorsk. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

O gară din estul Ucrainei a fost lovită de rachetele rusești. Mii de oameni erau în momentul atacului în zonă.

Un nou măcel în Ucraina comis de forțele ruse. Peste 30 de morți, după atacul asupra unei gări din Kramatorsk

Din primele informații, cel puţin 30 de persoane au murit şi alte cel puţin 100 au fost rănite. Atacul s-a produs în timp ce civilii încercau să plece spre zone mai sigure din ţară, a anunţat compania ucraineană feroviară, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

În mediul online au început să apară imagini de la locul atacului. Acestea sunt extrem de dure. Se observă zeci de cadavre împrăștiate peste tot prin zonă.

Conform companiei de transport, două rachete ruseşti au lovit această gară din oraşul Kramatorsk, situat în estul Ucrainei.

ADVERTISEMENT

O imagine cu o bucată dintr-o rachetă care a lovita gara ucraineană a fost postată de Twitter de un jurnalist local.

Rachetă rusească. Sursa foto: Twitter.com

 

Vineri dimineață, trei trenuri cu persoane în curs de evacuare se aflau în gară, în momentul atacului, potrivit şefului companiei feroviare ucrainene.

ADVERTISEMENT

Autorităţile locale din unele zone le-au cerut civililor să plece cât mai este încă posibil şi relativ sigur să facă asta.

Oficialii ucraineni spun că în aceste zile forţele ruse se regrupează pentru o nouă ofensivă. Moscova are în plan să ocupe un teritoriu cât mai mare din regiunea ucraineană Donbas de la graniţa cu Rusia.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski, după atacul supra gării din Kramatorsk: ”Rușii nu renunță la metodele lor: omoară populația civilă”

Volodimir Zelenski a avut o primă reacție după măcelul din gara de la Kramatorsk. Președintele ucrainean a acuzat armata rusă că nu renunță la planul de a ucide civilii.

”Ocupanții au lovit gara din Kramatorsk, unde mii de ucraineni pașnici așteptau să fie evacuați. Aproximativ 30 de persoane au murit și 100 au fost rănite. Poliția și salvatorii sunt deja la fața locului.

Rușii nu renunță la metodele lor. Neavând curaj să ne înfrunte pe câmpul de luptă, omoară cu cinism populația civilă. Este un rău care nu cunoaște limite. Și dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată”, a scris Zelenski pe Telegram, conform site-ului Nice-Matin.

ADVERTISEMENT