News

Războiul din Ucraina se va intensifica. Șeful diplomației de la Kiev: ”Bătălia pentru Donbas va aminti de Al Doilea Război Mondial”

Invazia Rusiei asupra Ucrainei este departe de final. Șeful diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba, anticipează că bătălia care se va da pentru Donbas ”va aminti de Al Doilea Război Mondial”.
07.04.2022 | 18:58
Razboiul din Ucraina se va intensifica Seful diplomatiei de la Kiev Batalia pentru Donbas va aminti de Al Doilea Razboi Mondial
”Bătălia pentru Donbas va aduce aminte de Al Doilea Război Mondial”. Avertismentul ministrului de externe de la Kiev. Sursa foto: EPA/Atef Safadi
ADVERTISEMENT

Războiul dintre Ucraina și Rusia a intrat într-o fază în care schimburile de focuri nu mai sunt atât de intense și de extinse teritorial. Lucrurile se vor intensifica însă, avertizează oficialii de la Kiev.

”Bătălia pentru Donbas va aduce aminte de Al Doilea Război Mondial”. Avertismentul ministrului de externe de la Kiev

Joi, 7 aprilie, la Bruxelles, a avut loc o nouă reuniune a NATO. Invitat a fost și ministrul de externe de la Kiev, Dmitro Kuleba.

ADVERTISEMENT

Diplomatul a cerut statelor din Alianță să trimită arme ”acum” pentru a respinge ofensiva rusă, altfel ”va fi prea târziu”, iar războiul cu Rusia ar putea fi pierdut.

”Nu mă îndoiesc că Ucraina va avea armele necesare pentru a lupta. Întrebarea este ‘când’, a subliniat Kuleba. ”Arme, arme, arme”, a mai cerut oficialul ucrainean.

ADVERTISEMENT

Kuleba a avertizat că forțele ruse se pregătesc pentru o ofensivă majoră în zona Donbas, estul separatist pro-rus al Ucrainei.

Aici, spune diplomatul, vor urma bătălii care vor aminti de luptele sângeroase din Al Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

”În momentul la care vorbim, bătălia pentru Donbas este în desfăşurare, dar nu şi-a atins apogeul. În fiecare zi, cele mai grele lupte au loc în această parte a Ucrainei şi multe altele vor urma, din păcate.

Bătălia pentru Donbas vă va aduce aminte de al Doilea Război Mondial, cu operațiuni extinse, mişcări de trupe, angajarea a mii de tancuri, vehicule blindate, avioane, artilerie. Aceasta nu va fi doar o operaţiune locală cum am văzut în pregătirile Rusiei”, a explicat ministrul ucrainean.

ADVERTISEMENT

Kuleba: ”Atrocităţile văzute în Bucea, doar vârful aisbergului”

Oficialul guvernului de la Kiev mai spune că Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a opri imediat armata rusă.

Acesta admite că sancţiunile aplicate afectează Rusia, dar subliniază că răspunsul actual este insuficient pentru a obţine un rezultat suficient pe termen scurt.

Kuleba avertizează că atrocităţile văzute în Bucea şi în alte părţi din nordul Ucrainei care au fost ocupate recent de forţele ruse sunt ”doar vârful aisbergului” când e să vorbim de crimele de război comise de forţele ruse. Situaţia este ”mult, mult mai rea” în Mariupol, adaugă diplomatul.

ADVERTISEMENT