News

Fost lider de la Kremlin, după ce ucrainenii au spus că vor ajunge în Crimea: „Kievul nu este decât un oraș rusesc”

După ce unii oficiali ucraineni au susținut că vor ajunge în Crimea încă din luna decembrie un fost lider rus a susținut că oricum Kievul e un oraș rus
20.11.2022 | 21:42
Fost lider de la Kremlin dupa ce ucrainenii au spus ca vor ajunge in Crimea Kievul nu este decat un oras rusesc
Fostul lider de la Kremlin, iritat de optimismul ucrainenilor. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, a reacționat duminică după ce ministrul adjunct al apărării ucrainean a anunțat că trupele sale vor fi în Crimea încă din luna decembrie, iar războiul se va încheia la primăvară.

„Kievul e doar un oraș rusesc”

Medvedev a calificat postarea sa pe canalul său Telegram drept un răspuns la amenințările ucrainene de a “returna Crimea” și a reiterat versiunea Kremlinului cu privire la istoria Ucrainei.

ADVERTISEMENT

În primul rând, a susținut Medvedev, “Kievul este capitala Rus’ antice”. În al doilea rând, “Kievul este un mare oraș mic rusesc în cadrul Imperiului Rus”.

În al treilea rând, “Kievul este capitala republicană în cadrul URSS”, a mai susținut vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

ADVERTISEMENT

În plus, a concluzionat Medvedev, Kievul este “doar un oraș rusesc în care oamenii întotdeauna au gândit și au vorbit în limba rusă”.

„Totul este extrem de clar ce trebuie să fie returnat și cum”, a mai spus Medvedev, înaltul oficial de la Kremlin care s-a remarcat în ultimele luni prin mai multe declarații extravagante.

ADVERTISEMENT

Răspuns la optimismul ucrainenilor

Declarațiile fostului președinte rus nu par să aibă un rol strategic de comunicare, fiind cel mult o reiterare a propagandei inițiale cu care Putin și-a justificat invazia Ucrainei, atunci când a susținut că aceasta nu este nici măcar o țară în sine.

Declarațiile vin totuși în contextul unei serii de victorii obținute de armata ucraineană pe frontul de luptă, ultima dintre ele fiind împingerea trupelor ruse pe malul estic al Niprului și recucerirea Hersonului, singura capitală regională pe care rușii reușiseră să o ocupe, și pe care Putin a inclus-o în teritoriul Rusiei.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, ministrul adjunct al apărării de la Kiev, Volodimir Havrylov, general-maior în retragere, a susținut că forțele ucrainene vor ajunge în Crimea chiar din luna decembrie, susținând în același timp că Ucraina va învinge Rusia până la primăvară.

ADVERTISEMENT