Sport

Fost președinte al FRT, declarații dure la adresa Simonei Halep: „Cine vrea pe piedestal o trișoare e liber să o facă!”

Ruxandra Dragomir, fostul președinte al Federației Române de Tenis (FRT), consideră că Simona Halep nu are absolut nicio scuză pentru faptul că a fost depistată pozitiv.
23.10.2022 | 15:07
Fost presedinte al FRT declaratii dure la adresa Simonei Halep Cine vrea pe piedestal o trisoare e liber sa o faca
Simona Halep e pe locul 9 în clasamentul mondial. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Simona Halep ar putea să scape doar cu șase luni de suspendare, însă Ruxandra Dragomir o pune la zid pe numărul 9 mondial.

Ruxandra Dragomir, atac devastator la Simona Halep: „Nu scade cu nimic vinovăția Simonei”

Victor Ciutacu a criticat-o extrem de dur pe Simona Halep după ce a fost depistată pozitiv, iar una dintre cele mai importante jucătoare de tenis din istoria României pune de asemenea sare pe rană.

ADVERTISEMENT

„Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, din categoria EPO, unde pedeapsa este foarte aspră: 2-4 ani de suspendare. Din păcate și a doua analiză, testul B, a relevat prezența aceleiași substanțe interzise”, a declarat Ruxandra Dragomir într-un interviu acordat revistei Q Magazine.

Fostul președinte al FRT atrage atenția că un astfel de medicament interzis nu poate fi luat dintr-o întâmplare: „Roxadustat nu poate fi administrat din greșeală. Nu se regăsește în nurofen sau în alte medicamente. Din păcate, sportivii poartă responsabilitatea substanțelor pe care le iau sau li se dau”.

ADVERTISEMENT

Cum crede Ruxandra Dragomir că Simona Halep ar putea primi o suspendare mai mică: „Dacă va invoca motive serioase”

Ruxandra Dragomir e de părere că Simona Halep ar putea primi mai puțin de doi ani de suspendare doar în cazul în care va avea circumstanțe atenuante clare: „Simona poate fi suspendată pentru dopaj, categoria EPO. Dar poate primi o pedeapsă mai blândă, dacă va avea o echipă bună de apărare și dacă va invoca motive serioase”.

Chiar și în cazul în care nu va fi suspendată mai mulți ani, această lovitură ar putea marca finalul de drum pentru Simona Halep: „Dar chiar și o scurtă suspendare la vârsta ei îi poate afecta definitiv cariera”.

ADVERTISEMENT

În final, Ruxandra Dragomir a tras o concluzie extrem de acidă: „În rest, putem reacționa sentimental și emoțional. Convingerea multora că «și alții se dopează, dar nu sunt prinși» nu scade vinovăția Simonei.

Cine vrea să păstreze pe piedestal un sportiv care trișează este liber să o facă. Timpul va lămuri dacă Simona a trișat sau nu”, a șocat fostul președinte al Federației Române de Tenis.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat pe data de 8 octombrie și a făcut anunțul pe pagina ei oficială de Instagram pe data de 21 octombrie.

ADVERTISEMENT