News

Fost primar PNL, găsit împușcat în cap. Demisionase în urmă cu o lună

23.04.2021 | 11:35
Fost primar PNL gasit impuscat in cap Demisionase in urma cu o luna
ADVERTISEMENT

Un fost primar PNL al unui oraș din Caraș-Severin a fost găsit împușcat în cap, la doar o lună după ce a demisionat din funcție. Din primele informații, acesta s-ar fi sinucis.

Presa locală scrie că Emanuel Dănilă ar fi cedat în fața problemelor care au apăsat pe umerii săi în ultima vreme, iar vineri dimineață a luat decizia de a-și pune capăt zilelor.

ADVERTISEMENT

Fostul edil s-a împușcat în cap cu o armă de vânătoare. Poliția și Ambulanța au fost anunțate prin apel la 112, în jurul orei 9.00, de soția acestuia, cu privire la faptul că soțul ei a fost găsit împușcat în cap, la pensiunea sa. Echipajul medical sosit la fața locului n-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Fost primar PNL, găsit mort în propria locuință. S-ar fi împușcat în cap

Dănilă a fost votat ca primar din partea PNL în toamna anului trecut, însă în urmă cu o lună, după șase luni de mandat, și-a înaintat demisia din funcția de edil. La acea dată, acesta a invocat probleme de sănătate, probleme personale și nu a vrut să comenteze mai mult.

ADVERTISEMENT

Marcel Vela, ministrul de Interne din Guvernul Orban, a reacționat la vestea decesului primarului din Bocșa, Emanuel Dănilă. Acesta a anunțat că fostul edil suferea de o depresie post-Covid.

”Manu s-a ridicat astăzi la Cer prin voința lui. Este un gest tragic și disperat, într-o lună a durerii și a patimilor, generat de o depresie post Covid, din cauza căreia a și demisionat din funcția de Primar.

ADVERTISEMENT

Era un om bun și harnic, un coleg sincer și devotat, un spirit liber și un rebel frumos. Condoleanțe familiei îndurerate, alături de care noi, liberalii, vom fi mereu! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, a spus președintele PNL Caraș-Severin pentru Expres de Banat.

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin a anunțat primele informații oficiale despre tragicul eveniment de la Bocșa.

ADVERTISEMENT

”În această dimineață, la ora 08.29, Poliția Orașului Bocșa a fost sesizată prin apel 112, de către o persoană de sex feminin despre faptul că și-a găsit soțul împușcat în locuință. Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, stabilind că este vorba despre un bărbat de 57 de ani, din Bocșa, care prezenta o plagă prin împușcare la nivelul capului.

Echipajul Serviciului de Ambulanță deplasat la fața locului a constatat decesul bărbatului. De asemenea, la fața locului a fost găsită o armă de vânătoare. În acest moment, o echipă operativă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin se află la fața locului în vederea efectuării cercetării la fața locului și stabilirii împrejurărilor în care a survenit decesul.

Din verificările efectuate până în prezent, arma de vânătoare este deținută legal de bărbatul în cauză. Cadavrul bărbatului urmează să fie transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului”, a informat IPJ Caraș-Severin, scrie sursa citată.

Cum își motiva Emanuel Dănilă demisia din funcție: ”Aceste probleme îmi făceau imposibilă desfășurarea activității”

La finele lunii martie, după doar 6 luni de la câștigarea alegerilor, primarul Emanuel Dănilă decidea să facă un pas în spate. Nu din motive politice, ci din motive strict personale.

”Demisia mea din funcția de primar este motivată de strict probleme personale, care țin de sănătatea mea și a familiei mele. Aceste probleme îmi făceau imposibilă desfășurarea pe mai departe a unei bune activități profesionale la conducerea primăriei Bocșa.

Nu am dorit ca ele să aibă un impact asupra vieții cetățenilor orașului nostru, ori să afecteze imaginea Partidului Național Liberal”, spunea fostul primar pe 23 martie.

ADVERTISEMENT