News

Fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, condamnat la închisoare. A refuzat să îi fie prelevat sânge

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, Mirel Palada, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.
16.11.2023 | 17:37
Fost purtator de cuvant al Guvernului Ponta condamnat la inchisoare A refuzat sa ii fie prelevat sange
Fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, condamnat la închisoare. Colaj Fanatik/ Foto Hepta/ Facebook
ADVERTISEMENT

Fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, condamnat la închisoare. Mirel Palada s-a ales cu o pedeapsă cu suspendare, de doi ani și două luni, după ce a refuzat să îi fie prevelat sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, condamnat la închisoare

Decizia magistraților Judecătoriei Sectorului 2 nu este definitivă. Evenimentul în care a dus la condamnarea fostului purtător de cuvânt al Executivului Victor Ponta a avut loc în anul 2020.

ADVERTISEMENT

În timp ce se deplasa la volanul unui autoturism, pe strada C.A. Rosetti din Capitală, Mirel Palada a fost oprit de polițiști pentru a fi supus unui control de rutină. Între timp, oamenii legii au hotărât să îl testeze cu aparatul etilotest.

Însă, a refuzat prevelarea probelor de sânge, pentru a-i fi stabilită alcoolemia. În primăvara acestui an, sociologul și fostul purtător de cuvânt al lui Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru „refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”.

ADVERTISEMENT

Acum, instanța a decis să îl condamne la închisoare cu suspendare. „Condamnă pe inculpatul PALADA THEODOR MIREL (…) la pedeapsa de 2(doi) ani închisoare pentru săvârâirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, prevăzută de art.337 C.pen. (faptă din data de 8.10.2020).

În temeiul art.40 alin.1 C.pen. rap. la art.39 alin.1 lit. b) și art.38 alin.1 C.pen. contopește pedeapsa de 6 luni închisoare, stabilită prin Sentința penală nr. 1065/18.12.2020 a Judecătoriei Sectorului 1 București def. prin D.p. nr.691/12.05.2021 a Cur?ii de Apel Bucure?ti, cu cea de 2 ani închisoare, aplicată în prezenta cauză și, la pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, adăugă sporul obligatoriu de 2 luni închisoare [(6 luni)/3], urmând ca inculpatului să i se aplice pedeapsa rezultantă de 2(doi) ani și 2(două) luni închisoare”, transmite instanța.

ADVERTISEMENT

Cine este Mirel Palada

Totodată, Mirel Palada are o serie de interdicții, pe lângă pedeapsa închisorii cu suspendare. El nu are dreptul de a fi ales în funcții publice sau de a ocupa astfel de posturi. De asemenea, nu va avea dreptul de a conduce vehicule pe o perioadă de trei ani.

Mirel Palada este sociolog și fost purtător de cuvânt al premierului Victor Ponta, în perioada 2013-2014. El a avut probleme cu legea și în anul 2017. La vremea respectivă, sociologul l-a lovit pe fostul senator USR, Mihai Goțiu.

ADVERTISEMENT

Totul s-a petrecut în pauza de publicitate a unei emisiuni TV, după ce între cei doi au existat mai multe contre. După incident, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și i-a plătit fostului senator daune în valoare de 5.000 de euro.

 

ADVERTISEMENT
Tags: