News

Fostă purtătoare de cuvânt din Jandarmerie, prinsă cu droguri. A fost depistată în timpul unei razii în trafic, în București

O fostă purtătoare de cuvânt din Jandarmerie a fost prinsă cu droguri. Ce explicație a oferit tânăra polițiștilor din București
21.11.2023 | 12:04
Fosta purtatoare de cuvant din Jandarmerie prinsa cu droguri A fost depistata in timpul unei razii in trafic in Bucuresti
Fostă purtătoare de cuvânt din Jandarmerie, prinsă cu droguri. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fostă purtătoare de cuvânt din Jandarmerie, prinsă cu droguri. Femeia a fost depistată, luni, în timpul unei razii în trafic, în București. Ea a fost percheziționată de polițiști și de colegii ei jandarmi, moment în care în geantă s-au găsit pliculețe cu substanță albă.

Fostă purtătoare de cuvânt din Jandarmerie, prinsă cu droguri.

Suspectând că este vorba de cocaină, oamenii legii au întrebat-o despre conținut. Angajata Jandarmeriei a precizat că plicurile le are de la o prietenă, dar că nu știe ce conțin. Prin urmare, au fost sesizați reprezentanții de la anti-drog.

ADVERTISEMENT

De asemenea, substanța respectivă a ajuns în laborator. Urmează să fie efectuate cercetări, pentru a se stabili dacă, într-adevăr, este vorba despre droguri. Se pare că angajata Jandarmeriei se afla într-un taxi, alături de o altă persoană.

Aceștia plecau de la un eveniment desfășurat la Palatul Bragadiru atunci când mașina în care se aflau a fost oprită de oamenii legii. Substanțele au fost descoperite în urma controlului corporal desfășurat de polițiști.

ADVERTISEMENT

Jandarmeria a precizat că femeia își desfășoară activitatea chiar la Brigada Specială de Intervenție. Adică, femeia participa alături de polițiștii anti-drog la acțiunile desfășurate de aceștia. Mai mult, aceasta a fost purtător de cuvânt al structurii. În prezent, lucrează la departamentul Juridic.

Jandarmeria anunță demararea unei anchete

În urma acestui eveniment, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române anunță că o comisie de control va desfășura verificări. Sunt vizate raporturile de muncă ale angajatei, cât și conduita profesională.

ADVERTISEMENT

Totodată, reprezentanții instituției vor să afle dacă au existat suspiciuni privind consumul de droguri în funcție de comportamentul femeii. „La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a dispus în regim de urgență ca o comisie de control să verifice toate aspectele legate de conduita profesională a ofițerului, de raporturile de muncă cu ceilalți angajați ai Brigăzii Speciale, pentru a identifica proactiv dacă au existat indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este in concordanță cu conduita și statutul unui cadru militar.

De asemenea, din ordinul comenzii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, s-a dispus începerea procedurii disciplinare prealabile”, a transmis Jandarmeria Română.

ADVERTISEMENT

Măsurile necesare vor fi luate după terminarea verificărilor necesare în astfel de situații. Jandarmii mai spun că tânăra beneficiează de consiliere psihologică oferită în cadrul unității din care face parte.

 

ADVERTISEMENT