News

Ce salariu are un jandarm în România, de fapt. Cât poate câștiga cel mai mult într-o singură lună

Ce salariu are un jandarm în România? Unii angajați de la Jandarmerie ajung să încaseze sume care depășesc și 7.000 de lei.
22.07.2023 | 10:16
Ce salariu are un jandarm in Romania de fapt Cat poate castiga cel mai mult intro singura luna
Ce salariu are un jandarm în România, de fapt. Sursă foto: Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată ce salariu are un jandarm în România? În primul rând este bine de știut faptul că în această meserie, sumele încasate lunar pot fi variante. Contează postul obținut, dar și zona în care angajatul lucrează.

Ce salariu are un jandarm în România, de fapt.

Revenind deci, ce salariu are un jandarm în România? În București sunt încasate cele mai mari venituri lunar. Iar înainte de toate trebuie știut și că angajații de la Jandarmerie se bucură de bonusuri și nu numai.

ADVERTISEMENT

Când se calculează venitul lunar, dincolo de zonă, post și de funcție, gradul responsabilitate contează, la fel ca și în alte domenii. Astfel, dacă vorbim despre un ofițer cu funcție de comandă, există câteva modificări la venitul încasat lunar.

Un jandarm din București încasează lunar un salariu care pornește de la 900 de lei și poate să depășească sume cu mult mai mari. Mai exact, conform informațiilor existente, un jandarm care nu are funcții de comandă, încasează un salariu net cuprins între 971 de lei și 2.679 lei.

ADVERTISEMENT

Mai departe, sumele sunt cu mult mai mari. Un jandarm din București, ofițer, cu funcții de comandă, ajunge la un salariu fabulos. Mai exact, vorbim despre sume care ajung până la 10.417 lei, arată România Tv.

De cealaltă parte, ofițerii care nu au funcții de comandă câștigă lunar un salariu net situat între 2.220 și 7.324 lei. Trecem mai departe la ce salariu încasează un jandarm în România.

ADVERTISEMENT

Sursa citată arată că maiștrii militari fără funcții de comandă sunt plătiți și ei destul de bine. Astfel, salariile nete încep de la 2.315 lei și pot ajunge chiar și până la 3.517 lei. Pe de altă parte, subofițerii de la Jandarmerie, fără funcții de comandă, pot ajunge la un venit net lunar de până la 6.748 de lei.

Reguli pentru a te angaja la Jandarmeria Română

Trebui menționat însă că sumele anterioare nu reprezintă doar un salariu simplu încasat de un jandarm în România. Acestea prevăd inclusiv sporurile pe care aceștia le primesc în fiecare lună.

ADVERTISEMENT

Este greu să te angajezi la Jandarmerie? Având în vedere salariile tentante, poate mulți tineri se simt atrași de această meserie. Iată că, potrivit datelor publicate de Jandarmeria Română, viitorii angajați au de respectat niște condiții clare.

În primul rând, aceștia trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România. De asemenea, ei trebuie să cunoască limba română, atât scris cât și vorbit și să aibă capacitatea de exercițiu.

Evident, viitorii candidați pentru o funcție la Jandarmeria Română mai trebuie să fie apți din punct de vedere fizic, medical, dar și psihic. Iar vârsta minimă e de 18 ani împliniți în anul când participă la concurs.

Cei care vor să lucreze la Jandarmerie trebuie să fie absolvenți de liceu și să aibă diploma de Bacalaureat. De asemenea, nu trebuie să fi deținut vreo funcție publică în ultimii 7 ani și nu trebuie să aibă antecedente penale.

Contează și activitatea din liceu. Mai exact, notele la purtare și media generală din liceu. Totodată, exmatriculările și abaterile disciplinare nu sunt un avantaj. Înălțimea în schimb este un criteriu decisiv. Bărbații trebuie să aibă minimul 1,70, iar femeile 1,65 de metri.

ADVERTISEMENT
Tags:
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea: „Are probleme!” Calvarul prin...
Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea: „Are probleme!” Calvarul prin care trece omul de afaceri
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Iaurt făcut în casă. O rețetă gustoasă și sănătoasă
Iaurt făcut în casă. O rețetă gustoasă și sănătoasă
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților