Sport

Fostul antrenor al lui Djokovic, previziune sumbră pentru viitorul lui Rafael Nadal după accidentarea de la Australian Open: „Zilele lui sunt numărate”

Fostul antrenor al lui Novak Djokovic, Boris Becker, a oferit un verdict sumbru în cazul accidentării la șold a lui Rafael Nadal.
20.01.2023 | 16:00
Fostul antrenor al lui Djokovic previziune sumbra pentru viitorul lui Rafael Nadal dupa accidentarea de la Australian Open Zilele lui sunt numarate
Rafael Nadal este nevoit să absenteze din circuit o perioadă cuprinsă între șase și opt săptămâni. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal (2 ATP) a fost eliminat în turul 2 la Australian Open de Mackenzie McDonald (65 ATP), scor 4-6, 4-6, 5-7. Ulterior, ibericul a anunțat pe rețelele de socializare că accidentarea pe care a suferit-o la șold necesită o perioadă de recuperare îndelungată. Boris Becker, fostul antrenor al lui Novak Djokovic, este convins că accidentarea de la Australian Open este un prim pas al retragerii lui Nadal din tenis.

Boris Becker, anunț sumbru pentru viitorul lui Nadal în tenis după accidentarea de la Australian Open

Rafael Nadal nu a reușit să își apare trofeul obținut stagiunea precedentă la Australian Open. Fostul lider ATP a fost eliminat în runda secundă pe fondul undei accidentări la șold care-l va ține departe de teren între șase și opt săptămâni.

ADVERTISEMENT

După ce Marion Bartoli, fosta jucătoare de tenis, s-a arătat convinsă că Rafael Nadal se va retrage din tenis după Roland Garros 2023, a venit rândul lui Boris Becker să ofere un verdict în cazul accidentării care a influențat decisiv soarta partidei pierdute de la Australian Open.

Boris Becker, fostul antrenor al lui Novak Djokovic, care a fost eliberat din închisoare la finalul anului trecut, a oferit un verdict sumbru despre momentul retragerii lui Rafael Nadal și consideră că accidentarea de la Antipozi îi va grăbi decizia.

ADVERTISEMENT

Boris Becker, verdict îngrijorător după accidentarea lui Rafael Nadal la Australian Open: „A fost deja primul pas spre retragere”

„În timp ce noi vorbim de mult timp despre schimbarea de generație, Nadal a ajuns anul trecut și s-a impus nu numai la Melbourne, ci și la Paris. Întrebarea a fost: Va juca până la 40 de ani?

Eu nu cred asta. Miercuri a fost deja primul pas spre retragerea sa. O astfel de accidentare este grea, iar la această vârstă este nevoie de și mai mult timp pentru a reveni în formă. S

ADVERTISEMENT

per și mă rog ca el să se recupereze rapid și să-l vedem proaspăt și în formă cel târziu la Paris, dar cred că zilele lui sunt numărate în circuit”, a declarat Boris Becker, potrivit Eurosport.

Rafael Nadal va rata turneele de la Doha și Dubai. Șanse mici pentru Indian Wells

În vârstă de 36 de ani, Rafael Nadal este deținătorul celui mai mare număr de trofee de Mare Șlem obținute în carieră (22), însă ar putea fi egalat dacă Djokovic se impune la Australian Open 2023. Programul startului de sezon va fi afectat pentru Rafael Nadal după accidentare.

ADVERTISEMENT

Ibericul va rata turneele de la Doha și Dubai, iar, cel mai probabil, fostul lider ATP va absenta și de la Indian Wells. Primul turneu după accidentare pentru „El Matador” ar putea fi Miami, care se desfășoară în perioada 19 martie – 2 aprilie.

În urmă cu o zi, Rafael Nadal a oferit prima reacție după eliminarea de la Australian Open, confirmând accidentarea care l-a scos din formă. „Am făcut analize medicale după înfrângerea de ieri (n.r. – miercuri). RMN-ul arată o leziune de gradul 2 la muşchiul iliopsoas de la piciorul stâng.

Acum urmează repaus şi fizioterapie antiinflamatoare. Perioada normală de recuperare este de şase până la opt săptămâni”, a scris Rafael Nadal pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT